Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Lähetysseuran työ kuurojen hyväksi palkittiin Etiopiassa

 

Mekonnnen Mulat ja hänen vaimonsa Mirja Himanen. Kuva Foto Wondi/Lähetysseura.

Suomen Lähetysseuran työntekijä Mekonnen Mulat palkittiin kuurojen hyväksi tekemästään pitkäaikaisesta työstä arvostetulla Bego Sew -palkinnolla Etiopiassa.

Mulat sai humanitaarisesta työstä kuurojen ja huonosti kuulevien ihmisten parissa Bego Sew -palkinnon, joka myönnetään vuosittain poikkeuksellisesta tai erinomaisesta teosta, suorituksesta, työstä tai urasta.

– Olen iloinen tästä arvokkaasta palkinnosta. Tunnettuus auttaa tässä työssä, kertoo Mulat Lähetysseuran tiedotteessa.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Viimeisen 10 vuoden aikana noin 10 000 kuuroa lasta on päässyt kouluun Etiopiassa. Eri puolille maata on perustettu 450 kuurojen luokkaa tavallisten koulujen yhteyteen Lähetysseuran tukeman työn ansiosta. Myös korkeakoulut ja yliopistot ovat avanneet ovensa kuuroille.

– Monet etiopialaiset kuurot ovat vielä koulutuksen ulkopuolella etenkin maaseudulla. Vaikka tilanne on parantunut, kuuroista lapsista vain alle 10 prosenttia pääsee kouluun. Melkein kaikki oppivat viittomakielen vasta koulussa, Mulat sanoo.

Etiopialainen Mekonnen Mulat työskentelee projektikoordinaattorina Hosainan kuurojenkoulun alaisuudessa ja tekee myös väitöskirjaa Jyväskylän yliopistoon.  Lähetysseuran työssä hän on ollut vuodesta 1998 yhdessä vaimonsa Mirja Himasen kanssa.