Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kuuban uskonnonvapaus ei olekaan niin hyvä kuin luultiin

 

Kuva: Balint Földesi

Monet kuubalaiset protestanttiset seurakunnat raportoivat viranomaisten ahdistelusta ja suoranaisesta vainosta viime viikkoina, raportoi Christian Solidarity Worldwide-järjestö (CSW). Kommunistisen Kuuban uskonnonvapaustilanteen on yleisesti toivottu paranevan, kun maan suhteet Yhdysvaltoihin ovat lientyneet.

Viranomaisten kerrotaan ahdistelleen niin rekisteröityjä kuin rekisteröimättömiä seurakuntia. Esimerkiksi itäisessä Kuubassa Holguinin kaupungissa sijaitsevan Maranatha-baptistiseurakunnan pastori Amado Ramírez kertoo, että viranomaiset ilmoittivat takavarikoivansa seurakunnan kirkon ja sen tontin.

Tontti on ollut seurakunnan omaisuutta jo ennen kommunistihallintoa vuodesta 1947 ja kirkko on rakennettu tontille viranomaisten luvalla vuonna 1992. Viranomaisten mukaan seurakunnan tulee kuitenkin maksaa tästedes vuokraa kirkon käyttämisestä.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Helluntailaisen Assemblies of God-kirkkokunnan pastori Fausto Polemo kertoo, että viranomaiset takavarikoivat hänen seurakuntansa kirkon Santiago de Cuban kaupungissa. Häntä kiellettiin pitämästä jumalanpalveluksia ja kirkko aiotaan purkaa.

Lisäksi karismaattisen Apostolic Movementin jäseniä on kielletty osallistumasta jumalanpalveluksiin, ja muun muassa kahta angolalaista vaihto-oppilasta uhkaa karkotus heidän osallistuttuaan liikkeen tilaisuuksiin, kertoo pastori Alain Toledano.

KUVA: Balint Földesi@Flickr.comCC BY 2.0.

 
artikkelibanneri Uusi Tie