Kotimaa: Yksi näistä kirjoista on Vuoden 2023 kristillinen kirja – Finalistien joukossa puhuttelevia elämäntarinoita ja uskon pohdintaa

Kuolemanrajakokemus synnytti taivasikävän

 
Jukka Pekkanen nojaa seinään ja katsoo hymyillen kameraan.

Oululainen Jukka Pekkanen koki kuolemanrajakokemuksen vuonna 2000. Se jätti pysyvän taivasikävän. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Oululainen Jukka Pekkanen oli vuonna 2000 unkarilaisessa sairaalassa massiivisen keuhkoveritulpan vuoksi, kun hän koki kuolemanrajakokemuksen.

Yhtäkkiä kivut hävisivät. Olo muuttui kevyeksi, ja Jukka Pekkanen tajusi katselevansa omaa ruumistaan sen ulkopuolelta. Vierellään hän näki portaat, jotka veivät ylös. 

Elettiin maaliskuuta vuonna 2000. Jukka oli lähdössä työmatkalle Unkarin Budapestiin. Hän pyöritti silloin omaa yritystä, ja matkan tavoitteena oli suunnitella viennin aloittamista maahan.  

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Jukka oli kärsinyt jo kuukausia lihasheikkoudesta ja hengitysvaikeuksista. Hänellä oli todettu keuhkoputkentulehdus, mutta lääkityksestä huolimatta vointi meni koko ajan huonompaan suuntaan.  

Jukka oli kärsinyt jo kuukausia lihasheikkoudesta ja hengitysvaikeuksista.

Jukka pohti, voiko hän ylipäätään lähteä matkalle. Asian varmistaakseen hän kävi kahdella eri lääkärillä, jotka molemmat antoivat lähtöluvan.  

Unkarissa vointi romahti. Hän ei pystynyt enää nousemaan tuolista ilman apua, ja hänen kasvonsa muuttuivat sinivihreiksi. Ambulanssi kutsuttiin kokouskeskukseen. Kyydissä olleet lääkärit tekivät nopean johtopäätöksen: kyseessä oli ilmiselvä keuhkoveritulppa. Suomalaismies kiidätettiin sairaalaan. 

*

Millainen oli Jukka Pekkasen kuolemanrajakokemus? Lue koko artikkeli Uuden Tien verkkolehdestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie