Radiotoimittaja Satu Panula hukkui lapsena mutta toipui täysin

 
Nahkatakkiin pukeutunut Satu Panula katsoo hymyillen kameraan. Ympärillä vaalenkeltaista heinikkoa.

Satu Panula löydettiin lapsensa hukkuneena järvestä. Sinä päivänä rukoiltiin ympäri maailmaa ja ihme tapahtui. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Radio Patmoksen toimittaja ja juontaja Satu Panula löydettiin 13-vuotiaana järvestä hukkuneena. Hän toipui onnettomuudesta täysin.

Satu Panula tunsi sinä aamuna herätessään olonsa huonoksi. 13-vuotias tyttö oli parhaillaan seurakunnan kesäleirillä, jossa oli tullut valvottua kavereiden kanssa. Aamu-uinti ei houkutellut, mutta Satu päätti lähteä silti mukaan. Hän nautti aina järvessä polskimisesta ja sukeltelusta. Ehkä olo kertoi vain väsymyksestä. 

Hetkeä myöhemmin Satu löydettiin hukkuneena. Hän ei ollut päässyt veden alta pintaan vaikka oli kuinka yrittänyt.  

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Hän veti minut pois vedestä ja huusi kaikille, että Satu on kuollut.  

– Leirin johtaja Waltteri näki minut jalat harallaan, kasvot vedessä ja tajusi, ettei kaikki ole hyvin. Hän veti minut pois vedestä ja huusi kaikille, että Satu on kuollut.  

Johtaja aloitti kuitenkin elvytystaistelun eikä suostunut luovuttamaan. 20 minuuttia rannalla pelättiin, itkettiin ja rukoiltiin ihmettä. Viimein ambulanssi saapui. Sydän alkoi lyödä.

Mutta olivatko aivot olleet liian kauan ilman happea? Toipuisiko hän entisellensä? Sinä päivänä rukoiltiin ympäri maailmaa ja ihme tapahtui.

Haluatko lukea koko artikkelin? Lue Satu Panulan koko tarina Uuden Tien verkkolehdestä.

 

Satu Panula on Radio Patmoksen toimittaja ja juontaja. Vuonna 2019 yleisö äänesti hänet Suomen kuuden parhaan radiojuontajan joukkoon. 

 
artikkelibanneri Uusi Tie