Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjolasta Kansainvälisen luterilaisen neuvoston puheenjohtaja

 

Piispa Juhana Pohjola ILC:n maailmankonferenssissa 2022. Kuva: Lähetyshiippakunta

Kansainvälisen luterilaisen neuvoston (International Lutheran Council, ILC) 27. maailmankonferenssi kokoontui Kenian Kisumussa 13.-16.9.2022.

Kenian luterilainen kirkko isännöi 55 tunnustuksellisen luterilaisen kirkon johtajaa viideltä eri mantereelta. Konferenssin teemana on Liturgia ja kulttuuri.

ILC:n kokouksessa hyväksyttiin kolme luterilaista kirkkoa Latviasta, Panamasta ja Boliviasta uusiksi jäseniksi sekä useita kirkkoja tarkkailijajäseniksi.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Lähetyshiippakunnan piispa Juhana Pohjola piti avauspäivänä luennon, jonka teema sivusi sanan- ja uskonnonvapautta koskevaa oikeustapausta Suomessa.

Kokouksessa valittiin seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi uusi puheenjohtaja sekä johtokunta. ILC:n puheenjohtajana pitkään palvellut Saksan itsenäisen luterilaisen kirkon piispa Hans-Jörg Voigt ilmoitti jättävänsä tehtävän. Kokous valitsi yksimielisesti uudeksi ILC:n puheenjohtajaksi piispa Juhana Pohjolan.

– Olen otettu suuresta luottamuksen osoituksesta ei vain minua vaan myös Lähetyshiippakuntaa kohtaan. On etuoikeus olla mukana ILC:n nopeasti kasvavassa maailmanlaajassa työssä. Haluan osaltani olla viemässä ILC:n työnäkyä eteenpäin. Keskinäinen rohkaisu ja tuki Kristuksen evankeliumin levittämisessä Raamatun ja luterilaisien tunnustuksen pohjalta niin kirkoissa kuin teologissa koulutuslaitoksissa on toiminnan ytimessä, Pohjola kertoo.

– On puhuttelevaa nähdä, miten Jumalan sanaan perustavalle opetukselle on suuri kysyntä ja millainen vaikutus sillä on, tuore puheenjohtaja avaa tuntojaan valinnan jälkeen.

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta hyväksyttiin vuonna 2018 ILC:n jäseneksi. Kansainvälisen
luterilaisen neuvoston jäsenkirkkoihin kuuluu yli seitsemän miljoonaa jäsentä.