Kristuksen kirkko pysyy Sanassa

 

Tuhkakeskiviikkona voimaan astuu uusi avioliittolaki. Päivi ja Niilo Räsänen muistuttavat pitäytymään Raamatun perustalla – luonnonlakeja tai Jumalan sanaa eduskunta ei voi muuttaa.

Teksti Aapo Anttoora | Kuvat Gavin Spencer/Freeimages.com, Päivi Räsäsen kuva Evamaria Kyllästinen

Eduskunta hyväksyi helmikuussa 2016 lakiesityksen uudesta avioliittolaista, joka astuu voimaan tuhkakeskiviikkona 1.3.2017. Uusi laki sallii samaa sukupuolta oleville pareille samat avioliitto-oikeudet kuin heteropareille. Kansanedustaja Päivi ja teologian tohtori Niilo Räsänen kertovat lakimuutoksen vaikutuksista ja kirkon kannasta. Perusteluja lakimuutokselle ovat olleet tasa-arvo, vähemmistöjen oikeudet ja rakkausargumentit. Räsäset sanovat lakimuutoksen olevan huonosti valmisteltu.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Siitä puuttuvat lapsivaikutusten ja sanan- ja uskonvapauden toteutumisen arviointi.

He muistuttavat, että avioliittoinstituutio on asetettu tuomaan lapsille turvallinen ja vakaa kasvuympäristö.

– Äitiys ja isyys ovat ihmiskunnan historian syvimpiä käsitteitä, joiden pohjalla on biologinen todellisuus. Sukupuolten toisiaan täydentävä erilaisuus ja yhteys ovat sivilisaatiomme perusta.

Kirkon näkemys selkeä paineista huolimatta

Säädetty laki ei sellaisenaan muuta kirkon avioliittokäsitystä. Virheellisesti on väitetty, että kirkolla olisi nyt lupa vihkiä samaa sukupuolta olevat kirkollisella vihkimisellä.

– Jos kirkon kanta muuttuu, samalla Raamatun asema Jumalan sanana syrjäytetään,  Räsäset sanovat.

Raamatun peruspilarit kestävät

Uskonpuhdistuksen juhlavuotena Räsäset korostavat luterilaista kirkkoa juuri Jumalan sanan kirkkona.

– Raamatun valossa on arvioitava kaikki oppi ja elämä seurakunnassa, he painottavat.

– Hajaannus lisääntyy kun Raamatun opetus seurakunnissa vähenee, Niilo sanoo muistuttaen kaste- ja lähetyskäskystä (Matt 28:19-20). Yhtenäinen Kristuksen kirkko pysyy Jumalan sanassa.

 

Tämä juttu on tiivistelmä. Lue koko juttu osoitteessa nuotta.com!