Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

NNS Jeesuksen lähettämänä

 

Helmikuun alkajaisiksi ensimmäisen singlensä julkaissut NNS on suomalaisen gospelkentän uusimpia tulokkaita. Yhtyeen tausta ulottuu kuitenkin jo pitkälle viime vuoden puolelle.

Teksti Daniel Ebeling | Kuvat NNS promo

Elävällä musiikilla höystettyä räppiä esittävä kvartetti – näin NNS itsensä kiteyttää. Bändin jäsenet Jesse, Pekka, Onni ja Tuomas viettivät kukin viime lukuvuoden Suomen Raamattuopistolla.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Lukuvuoden lopussa päädyttiin myöhään yhtenä iltana jamittelemaan yhdessä tällä porukalla. Siinä mietittiin ekaa kertaa, että pitäisköhän pistää bändi pystyyn, kun tässä ois hyvä porukkakin, Tuomas muistelee.

Sen he myös päättivät tehdä. Tuomas ja Onni olivat jo aikaisemmin miettineet, että voisi perustaa bändin, jonka nimi on NNS ja logossa on ananas. Miksi he haluavat assosioitua ananakseen, sitä ei tarina kerro.

– Nimi saa olla mysteeri. Siinä on kolme hienoa kirjainta. Mutta ääntäminen on änänäs ja taivutus änänässän, pojat selittävät.

Musiikillisia esikuvia ovat Petteri Sariola vahvalla kitarabiitillään ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana suomenkielisen räpin visionääreinä.

– Siinä on kiehtonut se, miten taitavasti suomen kieltä osataan käyttää ja riimitellä. Sillä me halutaan itsekin päästä leikkimään, he nauravat.

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Nuotan sivuilta, täältä.