47 papilta julkilausuma perinteisen avioliiton puolesta

 

Joukko evankelis-luterilaisen kirkon pappeja ilmoittaa tuoreessa julkilausumassaan opettavansa ”kirkon opin ja tunnustuksen mukaisesti”, että avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto.

Avioliittolakikeskustelu on herättänyt myös pappisryhmiä ottamaan kantaa sekä yhteiskunnalliseen että kirkolliseen kädenvääntöön. Ensi toimi joukko pappeja, jotka peukuttivat videolla tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Joukossa oli useita herännäispappeja. Pian eduskunnan äänestyksen jälkeen seitsemän eteläpohjalaista ja yksi pirkanmaalainen kirkkoherra ilmaisivat pitäytyvänsä käsitykseen miehen ja naisen välisestä avioliitosta.

Nyt 47 pappia sanoo pitävänsä avioliittoa yhden miehen ja yhden naisen välisenä. Pappien joukossa on muun muassa Kansanlähetyksen, Sleyn, rukoilevaisten ja Kylväjän teologeja.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Pappien mukaan ne piispat ja papit, jotka ”tukevat sukupuolisuuden sivuuttavaa avioliittolakia, särkevät kirkon yhteyden hylkäämällä uskollisuuden kirkon Herralle. Tekemällä ihmisen rikkinäisyydestä hyveen he rikkovat Jumalan edessä antamansa lupauksen. Näin toimimalla he kieltävät mahdollisuuden syntien anteeksisaamiseen ja armosta elämiseen.”

Julkilausuma päättyy kehotukseen etsiytyä ”sinne, missä kuullaan hyvän Paimenen ääni” ja kannustukseen rakentaa yhteisöjä, joissa juurrutaan Jumalan sanaan.

LISÄYS: Julkilausuma julkaistaan ensi viikon Uudessa Tiessä (51-52/2014).

 
artikkelibanneri Uusi Tie