Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Aito avioliitto -kansalaisaloite saavutti 100 000 nimen rajan

 

Jättilipun levittäminen Tuomiokirkon portaille sunnuntaina 27.9. herätti ristiriitaisia reaktioita. Kuva: Pentti Tuovinen.

Nimien kerääminen kansalaisaloitteeseen päättyy tänään 29. syyskuuta.

Kansalaisaloite sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamiseksi ja avioliiton säilyttämiseksi miehen ja naisen liittona laissa ylitti viimeisenä keräyspäivänä 100 000 kannatusilmoituksen rajan. Keräys alkoi 29. maaliskuuta 2015 Vantaan tiedekeskus Heurekassa pidetyssä tilaisuudessa ja päättyy tänään.

– Olemme tehneet yhdessä historiaa, muuttaneet suuntaa sekä raivanneet yleistä ilmapiiriä avoimemmaksi. Yli 100 000 nimeä kuudessa kuukaudessa kaikkia tuulimyllyjä ja lähes täydellistä mediahiljaisuutta vastaan. Mitään loppua kasvulle ei ollut edes näköpiirissä. Kannatus on kasvanut alusta lähtien tasaisesti ja loppua kohti kiihtyen, toteaa Aito avioliitto -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Rahkonen yhdistyksen tiedotteessa.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Jättilakana Tuomiokirkon portailla

Nimienkeruun loppukiriin haettiin vauhtia yhdistyksen perhelogolla varustetun jättilipun avulla toteutetusta tempauksesta Helsingissä Narinkkatorilla ja Tuomiokirkon portailla, sekä Tampereella ja Turussa.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Matti Poutiainen kommentoi eilen Helsingin Sanomille, ettei jättilipun levittämiselle Helsingin Tuomiokirkon portaille ollut lupaa ja että sellaista ei olisi myöskään myönnetty yhdistykselle.

”Se antaa sellaisen kuvan, että seurakunta olisi asian takana, vaikka näin ei ole. Kirkossa on paljon asiasta eri tavalla ajattelevia ihmisiä”, Poutiainen kommentoi Helsingin Sanomille.

Poutiaisen kommentti ja Helsingin Sanomien artikkelin otsikko ”Kirkko sanoutuu irti miehen ja naisen välistä avioliittoa mainostavan yhdistyksen mainoslakanasta” herätti sosiaalisessa mediassa laajasti ihmettelyä siitä, mikä on kirkon linja avioliittokysymyksessä.

Eduskunnan on lain mukaan otettava käsittelyyn kansalaisaloite, joka Väestörekisterikeskuksen suorittaman tarkistuksen mukaan on kerännyt vähintään 50 000 kannatusilmoitusta. Aito avioliitto -aloite on tarkoitus luovuttaa eduskunnalle lähiviikkojen aikana.

 
artikkelibanneri Uusi Tie