Kidnapatut Syyrian piispat yhä kadoksissa

 

Syyrialaisortodoksisen kirkon metropoliitta Mar Gregorius Yohanna Ibrahim osallistui viime kuussa SAT-7:n kokoukseen Kyproksella. Kuva: Vuokko Vänskä

Uutiset syyrialaisten piispojen vapautumisesta osoittautuivat ennenaikaisiksi. Syyrialaisortodoksisen kirkon Aleppon metropoliitta Mar Gregorios Yohanna Ibrahim sekä Syyrian kreikkalaisortodoksisen kirkon Aleppon metropoliitta Paul Yazigi ovat edelleen kateissa.

Piispat kidnapattiin huhtikuun 22. Turkin rajalla, kun he olivat palaamassa Aleppoon. Jo seuraavana päivänä uutisoitiin laajasti, että piispat olisi vapautettu. Heidän olinpaikastaan ei ole kuitenkaan saatu mitään tietoa.

Mar Gregorius on kristillisen satelliittitelevisioyhtiö SAT-7:n kansainvälisen toimikunnan jäsen, ja jakoi kuukausi sitten Kyproksella pidetyssä kokouksessa huolensa siitä, että väkivalta lisääntyy jatkuvasti Syyriassa. Hänen kertoi kristittyjen pakenevan joko maan sisällä tai maasta pois Turkkiin, Libanoniin tai Jordaniaan. Yli miljoona syyrialaista elää tällä hetkellä pakolaisleireissä maan rajalla.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

 
artikkelibanneri Uusi Tie