Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kärsitkö tapamaallisuudesta?

 

Porin keskustassa ohikulkijoita haastetaan miettimään omaa suhdettaan uskoon.

Suomi Areenan ohessa esitettävä katuperformanssi haastaa pohtimaan omaa suhdetta hengellisyyteen sekä hyvän olon lähteitä.

Porin keskustassa kaksi amatöörinäyttelijää käyvät provosoivaa dialogia herättääkseen ohikulkijat miettimään ja keskustelemaan kirkon, uskonnon ja hengellisyyden roolista Suomessa ja omassa elämässä. Performanssi on osa Allegra Labin, Kirkko Porissa ja Kirkkohallituksen “Kärsitkö tapamaallisuudesta?” -projektia.

Tapamaallisuus on tekijöiden mukaan “kalvava merkityksettömyyden ja tyhjyyden tuntu,  vieraantuminen, oman paikan löytämisen vaikeus, sisällöttömyys, pitkästyminen sekä yhteisöllisyyden puute ja kaipuu.” Miten tapamaallisuudesta voi parantua, on ohikulkijoiden itsensä mietittävissä. Projektin työntekijät antavat vinkkejä ojentamalla ohikulkijoille mietelauseita, jotka ovat muun muassa Raamatun jakeita.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

”Meillä on ollut ihania kohtaamisia ohikulkijoiden kanssa. Varttuneemmat ihmiset eivät tunnu kärsivän tapamaallisuudesta eli kokemuksesta oman elämän merkityksettömyydestä. Moni on kertonut saavansa uskosta ja kirkosta mielenrauhaa, ja toiset saavat sitä vaikka luonnosta ja lapsista. Moni nuorempi on sanonut, että yhteiskunnassa pitäisi olla enemmän tilaa puhua hengellisyydestä”, kertoo projektinjohtaja Ninnu Koskenalho Allegra Labista.

 

Lähde: Suomen ev. lut. kirkko, tapamaallisuus.fi

Kuva: Suomi Areena

 

Aiheet

,