Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Junkkaala haluaa palata kolehtijupakan taustoihin

 

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala on kiitollinen menneestä kolehtipyhästä.

-On syytä kiittää niitä, jotka painostuksesta huolimatta halusivat tukea Raamattuopiston työtä – ensimmäiset tiedot kertovat, että joissakin seurakunnissa kolehdit ovat olleet tavanomaista suurempia, Junkkaala kiittää järjestön verkkosivulla.

Junkkaala toivoo jatkossa asiallista keskustelua tapahtuman taustalla olleista asioista.

Raamattuopisto joutui mediassa huonoon valoon oltuaan yhtenä taustajärjestönä mukana Älä alistu- kampanjassa.

Tämän seurauksena jotkin seurakunnat halusivat jättää kolehdin keräämättä järjestölle. Raamattuopistoa nimiteltiin muun muassa homovastaiseksi ja seksuaalivähemmistöjä kiusaavaksi järjestöksi.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Kuitenkin kampanjan mukaan jokainen ihminen on äärettömän arvokas Jumalan kuva seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Kampanjan leimattiin äärikristilliseksi ja homofobiseksi vihakampanjaksi.

Junkkaalan mielestä on syytä selvittää poikkeaako Raamattuopiston ja muiden kampanjaa tukeneiden järjestöjen seksuaalietiikka kirkon virallisesta kannasta.

– Oma kirkkomme on tähän saakka edustanut yhdessä muiden kirkkojen kanssa näkemystä, jonka mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto ja sukupuolisuhde kuuluu avioliittoon. Rehellistä on tunnustaa, että elämä ei aina mene tämän mukaan ja että kaikki eivät yhdy tähän näkemykseen. Se ei kuitenkaan ole ollut syy muuttaa kirkon opetusta.

Timo Junkkaala kysyy onko kirkon näkemys asiasta muuttunut.

-Tähän saakka on vakuutettu, ettei ole. Näin sanottiin myös, kun päätettiin mahdollisuudesta rukoilla parisuhteensa solmineiden puolesta.

Junkkaala muistuttaa, että kirkossa on korostettu ihmisarvoa seksuaalisesta suuntauksesta tai vakaumuksesta riippumatta.

– Tätähän kampanjassakin puolustettiin. Ihmisarvo ei myöskään riipu siitä, toimiiko ihminen niin kuin kirkko opettaa.

Junkkaala huomauttaa, että Raamattuopistolla on rukoiltu samaa sukupuolta olevien ja rekisteröidyssä parisuhteessa elävien puolesta ja heidän kanssaan jo ennen piispainkokouksen suositusta. Suosituksessa tuotiin esille, ettei kirkon avioliittonäkemys kuitenkaan ole muuttunut.

– Jos nyt sanotaan, että kirkko on hyväksynyt homoseksuaalisen parisuhteen, se tarkoittaa, että kirkolliskokousedustajia on huijattu, Junkkaala toteaa.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie