Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

”Jumalan työkalupakista löytyy ristin veri, sovinto ja evankeliumi”

 

Jukka Kääriäinen nosti saarnatuolin laidalle työkalupakin. Kuva: Hannu Korpela.

Sunnuntaina Taulumäen kirkossa vietettiin juhlavaa ja lämminhenkistä messua, kun Simo Peura avustajineen siunasi Jukka Kääriäisen uuteen tehtävään.

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura näki lähetyskasvatuksen tärkeyden nuorten innostamisessa lähetystyöhön, joka on kirkon missionaalisuudesta nouseva perustehtävä.

– Sitoutuvatko nuoret kirkon lähetystehtävään vai tuleeko tilalle jotain muuta? Siksi meidän lähetysjärjestöissä ja kirkon lähetystyön keskuksessa on viisasta toimia yhdessä ja toista tukien, Peura totesi siltoja rakentavalle Kääriäiselle.

SRO neliöb. 10-16.6.

Hän evästi tuoretta lähetysjohtajaa lämmöllä rohkaisten:
– Minusta sinä Jukka voisit toimia kuin Paavali, josta tuli ennen kaikkea Jeesuksen seuraaja, jota Jumala johdatti eri puolille. Paavali oli myös julistaja ja evankeliumin palvelija, tälle Paavali omisti koko elämänsä. Kristuksen seuraaja, Kristusta julistava ja evankeliumin palvelija sinä Jukka olet. Pysy lujana uskon perustalla. Älä horju toivossa, jonka kuulemasi ja sisäistämäsi evankeliumi sinulle antaa.

Siunaamassa Kylväjän apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg, lähetyksen ja kansainvälisen työn asiantuntija Ulla Klemettinen Jyväskylän seurakunnasta, piispa Simo Peura, kirkkoherra, lääninrovasti Arto Viitala ja Kylväjän hallituksen puheenjohtaja Teemu Liikala. Kuva: Hannu Korpela.

 

Kun on kyse ihmiselämästä, kun elämä on hajalla, miten se korjataan? Jukka Kääriäinen kysyi saarnassaan. Eräässä espanjalaisessa perheessä isän ja pojan välit rikkoutuivat useiden riitojen seurauksena. Poika karkasi ja isä etsi häntä viikkojen ajan. Viimeisenä keinona hän laittoi madridilaiseen sanomalehteen ilmoituksen, jossa kertoi rakastavansa Paco-poikaa ja antavansa tälle kaiken anteeksi. Hän pyysi poikaa tulemaan lehden toimituksen eteen tiettynä aikana.

– Paikan päälle tuli noin sata Pacoa. Tämä kertoo meille tarpeestamme isän rakkauteen ja sovintoon. Maailmamme janoaa sovintoa.

Kääriäinen asetti työkalupakin saarnatuolin reunalle ja muistutti, että eri töihin tarvitaan eri välineet.

– Jumalan työkalupakista löytyy: ristin veri, sovinto ja evankeliumi. Jumalan sovinnon laajuus muistuttaa hänen jumalallisesta suunnitelmastaan tehdä rauha kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. Mikä näköala! Tässä ilmenee Jumalan sydänääni ja sovinnon laajuus

Messutallenne löytyy sivun lopusta.

 
Kylvaja artikkelibanneri