Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Jeesus yhdisti 25 000 rukoilijaa Tukholmassa

 

Tukholmaan kokoontui helluntaiaattona noin 25 000 kristittyä julistamaan Jeesusta. (Kaj Aalto)

Jeesus-manifestaation nimellä kulkeva tapahtuma keräsi helluntaiaattona Tukholman keskustaan peräti 25 000 kristittyä kaikista seurakunnista.

Kolmatta kertaa järjestettyä tapahtumaa vietettiin helteisessä säässä. Se merkitsi sekä runsaasti osanottajia että paljon kansaa kaupungilla. Värikkäitä tapahtumia musiikki-, tanssi- ja draamaesityksineen seurasi tuhansia ihmisiä seitsemällä aukiolla tai puistossa ennen kuin osanottajat marssivat iltapäivällä Kungsträdgårdeniin jumalanpalvelukseen.

Tapahtumajärjestelyistä vastaavan toimikunnan puheenjohtaja professori Lennart Möller kiitti Jumalaa rukousvastauksesta, kauniista säästä.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

– Ruotsin suunta tulee muuttumaan, Möller julisti ja innosti kansaa rukoilemaan kansakunnan puolesta.

Yli kaksituntisen jumalanpalveluksen kohokohtia olivat yhteinen uskontunnustus ja polvirukous. Tunnelma vaihteli vakavasta hiljaisuudesta lähes riehakkaaseen ylistystanssiin.
Eri kirkkokuntien painotukset ilmenivät musiikkityylissä, pukeutumisessa ja puheenparressa. Myös kansainväliset seurakunnat olivat mukana ja toivat väriä tapahtumaan. Yhteisestä sävelestä ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Kaikki julistivat Jeesusta Herrana ja Vapahtajana.

Ruotsin kaikki maakunnat olivat edustettuina Suomen Kristus-päivän malliin. Tukholmaan oli järjestetty matkoja tilausjunilla, busseilla, ja motoristikirkon väki päristi paikalle moottoripyörillä, mikä kuului tapahtumapaikalla.

– Jeesus-manifestaatio näyttää ihmisille, että Ruotsissa on paljon kristittyjä. Tämä on hyvä tilaisuus kertoa uskosta, kun ihmiset kyselevät paljon, Leif Nilsson sanoo.
Pelastusarmeijalaisen Nilssonin nahkaliivissä lukee, että hän kuuluu The Salvation Riders -moottoripyöräkerhoon. Hän sanoo, että on mahtavaa ajaa yhdessä uskovien motoristien kanssa uskosta kertovat liivit päällä.

Yhdessä ylistämisen ja suuressa joukossa rukoilemisen tuoma inspiraatio motivoi myös Göteborgista junalla tullutta Magdalena Martinssonia.
– Olen tullut yhteyden ja evankelioimisen takia, Magdalena Martinsson sanoo.

Hän esittää ystävänsä kanssa itämaisvaikutteista tanssia Jumalan kunniaksi. He tanssivat koko matkan junassa ja osallistuivat innolla Jeesus-manifestaatioon.