Jaana Pöllänen tulkitsee Lasse Heikkilän säveltämiä hengellisiä tangoja – uuden äänitteen julkaisukonsertti Seinäjoen Tangomarkkinoilla

 

Jaana Pöllänen tulkisee Lasse Heikkilän säveltämiä hengellisiä tangoja Sydänlanka-äänitteellä, joka julkaistaan ensi kesänä. Kuva: Anneli Kärki/Studio Kärki

Lasse Heikkilä ja Jaana Pöllänen luovat uutta hengellistä musiikkia, jonka juuret ovat tangossa.

Ensi kesänä julkaistaan kokoelma hengellisiä tangoja. Kysymys on suomalaisittain uuden musiikkigenren esiinmarssista. Genren, joka maailman perinteisissä tangomaissa on jo hyvinkin tuttu. Heinäkuussa Tangomarkkinoilla julkaistavan uutuuslevyn taustalta löytyy useita arvostettuja nimiä.

Uusien hengellisten tangojen säveltäjä on ansioitunut Lasse Heikkilä, satojen hengellisten sävellysten mies. Hänen omaleimaisesta ja rytmikkäästä sävelkynästään ovat syntyneet lähes kaikki kirkoissamme viime vuosikymmeninä kuullut pop-messut, musikaalit, modernit kirkko-oopperat ja tietenkin ikituttu Suomalainen messu.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Laulaja ja evankelista Jaana Pöllänen tulkitsee heinäkuussa julkaistavan Sydänlanka-äänitteen hengelliset tangot. Pöllänen tunnetaan syvästä tulkinnastaan ja upeasta heittäytymisestään. Tänä vuonna monipuolista 30-vuotista laulajanuraansa juhliva Pöllänen on aikoinaan lunastanut tangoprinsessan tittelin Seinäjoella. Sen jälkeen hän teki vuosia viihdekonsertteja, tanssikeikkoja ja ravintolashow-ilotteluja, mutta viimeiset noin 15 vuotta hän keskittynyt aviomiehensä ja säestäjänsä Ville Uusitalon kanssa lähinnä hengelliseen musiikkiin. Kolmen aikuistuvan lapsen äitinä ja monien syvien kosketusten jalostama Jaana Pöllänen toteaa koko elämän olevan usein tangoa.

Säveltäjävirtuoosi Lasse Heikkilä säveltää kaikki Sydänlanka-äänitteen tangot. Kuva: Anneli Kärki/Studio Kärki

Hengellisiä tangoja sisältävän uutuuslevyn sanoituksista ovat vastanneet Heikkilän lisäksi muun muassa Tytti Issakainen, Anneli Kärki ja Jarmo Jokinen.

Sydänlankaäänitteen julkaisukonsertti on Seinäjoen Tangomarkkinoilla torstaina 11.7. kello 18 Lakeuden Ristissä. Se aloittaa kiertueen, jossa Pöllästä säestää Lasse Heikkilän Tango-orkesteri. Poikkeuksena Savonlinnan ja Parikkalan konsertit, joissa on Pöllästä säestää Oro Bellissimo-orkesteri kapellimestarinaan Lehari Kaustel.