Ivan Laptev valittiin Inkerin kirkon piispaksi

 

Ivan Laptev toimii Inkerin kirkon piispana. Kuva: Liliann Keskinen

Uusi piispa vihitään virkaan 9. helmikuuta 2020.

Inkerin evankelis-luterilaiselle kirkolle valittiin viime lauantaina uusi piispa. Kirkolliskokouksessa järjestetyn äänestyksen voitti Teologisen Instituutin rehtori, Kupanitsan seurakunnan kirkkoherra ja Kelton seurakunnan pastori Ivan Laptev. Hän on syntynyt 1979 Zanevkassa, Leningradin alueella, ja hänellä on inkeriläiset sukujuuret.

Ivan Laptev vihittiin Inkerin kirkon diakoniksi vuonna 2004 ja papiksi vuonna 2011. Kaksi vuotta myöhemmin hän sai valmiiksi maisterin opinnot Teologisessa Instituutissa Keltossa. Lokakuusta 2015 alkaen hän on toiminut Instituutin rehtorina. Ivan Laptev on naimisissa ja hänellä on neljä lasta.

Perheniemi neliöb. elokuu MJa

Laptev on ollut mukana laatimassa Inkerin kirkon strategiaa vuosille 2017–2025. Vuonna 2018 vieraillessaan Kansanlähetysopistolla Idäntyön päivillä Laptev sanoi kirkon strategiasta seuraavasti:

– Kirkko on olemassa, jotta ihmiset voisivat pelastua. Kirkon toiminnalla pyritään siihen, että ihmiset voisivat omistaa, säilyttää ja välittää eteenpäin pelastavan uskon.

Inkerin kirkon piispanvaalissa käytiin kaksi kierrosta. Neljästä piispanvaaliehdokkaasta Olav Pantshu selviytyi Laptevin kanssa toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella Lapteville annettiin 48 ja Pantshulle 27 ääntä.

Ivan Laptev vihitään piispaksi ja asetetaan virkaan 9. helmikuuta 2020.