Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Isis vapautti sieppaamansa 43 assyrialaista kristittyä

 

Vapautetut kristityt laulavat kiitosta ACERO:n Facebook-sivustolla julkaistulla videolla. Kuvakaappaus videosta.

Vapauttaminen tapahtui tarkalleen vuosi sen jälkeen, kun Isis hyökkäsi assyrialaiskyliin ja vangitsi 230 kristittyä.

Isis-järjestö vapautti maanantaina 22. helmikuuta sieppaamansa 43 assyrialaiskristittyä. Asiasta kertoo  assyrialainen kristillinen avustusjärjestö Assyrian Church of the East Relief Organisation (ACERO). Isis hyökkäsi vuosi sitten Syyrian Hassakan provinssissa Khabour-joen rannalle ja otti vangikseen noin 230 kristittyä.

Vangitsemisesta lähtien seurakuntien ja järjestöjen johtajat ovat neuvotelleet siepattujen vapauttamisesta. Lokakuussa Isis julkaisi videon kolmen siepatun kristityn teloituksesta. Sen jälkeen Isis on vapauttanut kristittyjä eri vaiheissa. Nyt 22. helmikuuta vapautetut 43 kristittyä olivat ACERO:n mukaan viimeiset siepatuista.

KRS Krito 10.-23.6.

Newsweek-lehden mukaan Isis vaati alun perin 100 000 dollaria lunnaita kustakin vangista, mikä olisi tarkoittanut koko siepatun joukon kohdalla 23 miljoonaa dollaria. Newsweekille kommentoinut nimetön assyrialainen lähde vahvisti, että Isisille maksettiin lunnaita kristittyjen vapautumisesta, mutta hinta oli pienempi kuin 100 000 euroa vangittua kohden.

Kristillinen ihmisoikeusjärjestö Middle East Concern kertoo sivuillaan, että assyrialaiset kristityt pyytävät yhä rukousta, jotta ”kaikki ne, jotka vangittiin ja jotka vapautuivat, tuntevat Herran lohdutuksen, parannuksen ja uudistuksen”. He pyytävät myös rukousta niiden kristittyjen puolesta, jotka ovat vangittuina muualla Syyriassa.

ACERO:n Facebook-sivustolla on video, jossa vapautetut kristityt laulavat kiitosta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie