Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Intialaisen Rohanin kirkko poltettiin, luottamus Jumalaan säilyi

 

Ekstremistit polttivat Rohanin kirkon, mutta hän ei vastannut tekoon vihalla tai kostolla eikä vaipunut epätoivoon. “En koskaan ajatellut luovuttaa, luotin, että Jumala toimii.”

Rohan (nimi muutettu turvallisuussyistä) syntyi kristittyyn perheeseen Intiassa. Hänen isänsä oli pastori. Hän kasvoi tietoisena vihamielisyydestä, jota kristityt kohtaavat Intiassa. Jumala puhui Rohanille hänen ollessaan 18 vuoden ikäinen, Jesajan (43:1) sanoin: “Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun.”

“Jumala herätti Sanansa kautta minussa janon. Tuona päivänä omistin elämäni palvelutyölle. Päätin mennä, minne ikinä Hän lähettäisi minut tekemään työtään.”

KRS Krito 10.-23.6.

Joitakin vuosia myöhemmin Rohan aloitti palvelutyön. Toiminta alkoi lapsityönä ja henkilökohtaisena evankeliointina, kunnes vuonna 2008 uskovia oli riittävästi seurakuntaa varten.

“Meidän seurakuntamme oli alueen ensimmäinen, ei-uskovien keskuudessa toimiva seurakunta. Se alkoi hitaasti kasvaa. Aluksi ongelmia ei ollut, mutta kohtasimme vastustusta vuonna 2012. Ihmiset halusivat keskeyttää seurakunnan toiminnan.

“Me tiesimme, että kokisimme vastustusta – vain kolmen kilometrin päässä oli kristittyjen vastustajien ryhmä. Äärihindulaisilla oli tapana keskeyttää kokouksia ja väittää, että Kristus on vieras Jumala, joka ei kuulu Intiaan.

Rohanin kirkko poltettiin, silti luottamus Jumalaan säilyy

KAIKKI OLI TUHKANA

Rohan ei ollut varautunut siihen, mitä tapahtui vuonna 2018.

“Olimme pitäneet rukouskokouksen kyseisenä iltana. Keskiyöllä naapurini soittivat kertoakseen, että kirkko oli tulessa. Kylmät väreet kulkivat pitkin kehoani.”

“Kirkko oli ainoastaan kymmenen minuutin päässä, mutta saapuessamme paikalle, kaikki oli jo tuhkana.”

Kyseessä oli tuhopoltto ja kaikki oli mennyttä. “Sydämeni särkyi. Katsoin järkyttyneenä palanutta kirkkoa. Haistoin bensiinin ja muita aineita.”

Pahinta oli nähdä palanut Raamattu, jota hän oli käyttänyt mietiskelyyn ja saarnaamiseen. “Olin surullinen. Muita asioita voimme ostaa, mutta tuo Raamattu oli minulle rakas.”

Silti Rohan luotti Jumalaan. “Ajattelin tuona hetkenä, että Herra antoi ja Herra otti. Mitä Jumala aikoo nyt tehdä?”
Rohan kieltäytyi lopettamasta jumalanpalveluksia. Heillä ei ollut enää kirkkorakennusta, joten seurakunta kokoontui teltassa.

“En koskaan miettinyt luovuttamista. Luotin, että Jumala toimisi. Halusin nähdä, miten Hän johdattaisi minua eteenpäin palvelutyössäni.”

“Pastorikollegani rohkaisivat minua. He muistuttivat, että Jumala on uskollinen vainotulle seurakunnalleen.”

Open Doorsin avulla kirkko jälleenrakennettiin ja seurakunta on kasvanut.

JÄLLEENRAKENNUSTA JA KASVUA

Rohan otti yhteyttä alueen Open Doorsin yhteistyökumpaneihin ja tukesi ja rukoustesi johdosta he pystyivät tarjoamaan rohkaisua ja taloudellista apua.

“Open Doorsin kumppanit vierailivat seurakunnassamme, rukoilivat kanssamme ja rohkaisivat meitä. He kertoivat, että Jumala tulisi tekemään suuria asioita. Ja heidän taloudellinen tukensa merkitsi kirkon jälleenrakennusta.”

“Olen syvästi kiitollinen Open Doorsille ja sen tukijoille saamastamme avusta. Rukoilen lakkaamatta puolestanne.”

Rohan on saanut nähdä kirkkonsa kasvavan. Kirkon korjaamisen jälkeen seurakunnassa on nyt 60 perhettä. Kiitos Jumalalle! Sinun tukesi avulla he voivat edelleen olla Kristuksen valona yhteisössään. Rohan haluaa perustaa alueelle uusia seurakuntia.

RUKOILE VAINOAJIESI PUOLESTA

Jumalan armosta Rohan pystyy antamaan anteeksi ihmisille, jotka polttivat hänen kirkkonsa.

“Olen antanut heille anteeksi. Olen täydestä sydämestäni antanut heille anteeksi ja niin oat myös muut seurakuntani jäsenet. Niin kuin Jumala on antanut meille anteeksi, mekin annamme vainoajillemme anteeksi.”

“Ja me rukoilemme heidän pelastumistensa puolesta. Näkyni ja toiveeni on, että jokainen tulisi tuntemaan Kristuksen.”

Rohan tietää, kuinka paljon Jeesus rakastaa intialaisia. “Niin kuin Kristus itki Jerusalemin kohtaloa, samaan tapaan Jumalan sydän kaipaa intialaisia. Vainonkin keskellä Hän auttaa kansaansa pysymään lujana.”

Yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa Open Doors vahvistaa Intian seurakuntia tarjoamalla hätäapua, koulutusta, Raamattuja, lakiapua sekä lainopillisia seminaareja. Rohanin kirkko on rakennettu uudelleen, mutta hän on silti vaarassa – kuten sadat muut seurakunnat ympäri Intiaa. Sinun tuellasi Open Doorsin kumppanit voivat pitää Intian seurakuntien toivoa yllä.

Rukousaiheita:
* kiitä Jumalaa Rohanin uudesta kirkkorakennuksesta ja kasvavasta seurakunnasta
* varjelusta Rohanin seurakunnalle ja kaikkien Intian kristittyjen kokoontumiseen
* pelastumista seurakuntien vainoajille, että he kääntyisivät Jeesuksen puoleen.

Rohan on antanut anteeksi vainoajilleen ja rukoilee heidän pelastumistaan.

 

Lue lisää kristittyjen vainoista Intiassa

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen