Hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat kasvaneet rajusti Ranskassa

 

Notre-Damen katedraali paloi pahasti huhtikuussa. Kyseinen palo ei ollut nykyisen tiedon mukaan tuhopoltto, mutta Ranskassa on sytetty monta tahallista kirkkopaloa pelkästään tämän vuoden aikana. Kuva: Tiinamariia Heimari

Erilaiset hyökkäykset kristittyjä vastaan ovat kasvaneet Ranskassa. Hyökkäyksiin luetaan esimerkiksi ryöstöt, kirkkojen tai hautausmaiden vandalisointi ja tuhopoltot.

Ranskan poliisi raportoi viime vuonna 129 varkautta ja 877 ilkivallan tapausta katolisiin paikkoihin, pääasiassa kirkkoihin ja hautausmaihin. Hyökkäykset ovat nelinkertaistuneet vuodesta 2008.

Tämän vuoden Ranskan piispojen konferenssissa ilmoitettiin tapahtuneen jo 228 ”väkivaltaista antikristillistä tekoa” pelkästään kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Esimerkiksi pelkästään yhden viikon aikana sytytettiin kuusi kirkkopaloa. Hyökkäyksiä on ollut myös konferenssin jälkeen, esimerkiksi kesäkuussa Toulousen katolisella hautausmaalla kaadettiin yli 100 hautakiveä.

Par.Aviol. Neliöb.14.5.-9.6. MJa

Ranska on kärsinyt enemmän hyökkäyksiä kuin mikään muu Euroopan maa, mutta hyökkäysten määrä on kasvanut kaikkialla Euroopassa, uutisoi Catholic New Agency (CNA).

Kaikkien hyökkäysten tekijöitä ei ole pystytty tunnistamaan. Tunnistetuista tekijöistä 60 prosenttia on alaikäisiä, kertoo CNA. Hyökkäykset eivät ole koordinoituja, eikä niiden takana yleensä ole yhteisiä motiiveja. Hyökkäyksiä ei siis tehdä järjestäytyneesti.

Vandalismitapauksista 60 prosenttia liittyy graffiteihin, ja ne ovat olleet pääasiassa saatanallisia merkintöjä, anarkistisia symboleja tai uusnatsilaisia iskulauseita.

 

 

 

Aiheet