”Täällä pyritään rukoilemaan joka paikassa”

 

New Wine -kesätapahtumassa yhdistyy lomailu ja hengellinen virkistyminen, minkä vuoksi tapahtuma on monelle kesän must-juttu. KUVA: Sonja Meskanen.

Majoittuminen tilavissa vuokramökeissä, tapahtuma-aika viisi päivää ja silmiinpistävän paljon hengellisen työntekijöitä – New wine -kesätapahtuma kokoaa Jämsän Himokselle noin 2000 osallistujaa

Keskiviikkoiltana alkanut New wine -kesätapahtuma järjestetään pääosin ulkona teltoissa. Vaikka kolea sää sai monet torstaina viluiseksi, kävijämäärän odotetaan yltävän edellisvuoden noin 2000 osallistujaan.

Himoksen tapahtuma-alueen porttien vieressä sijaitsevasta infosta löytyy infotiimin vetäjä Nina Kallionvirta. Torstaiaamuna paikalla oli jo 1487 henkeä. Viikonloppuna odotetaan lisäksi päiväkävijöitä. Osallistujista noin 600 on lapsia ja nuoria.

Tiimiläisiäkin tapahtumassa touhuaa parisataa. Tekijätyypiksi itseään kuvaava Äänekosken vapaaseurakunnan pastori Kallionvirta on talkoissa kolmatta kesää.

– New wine -kesätapahtumassa keskeistä on luonnollinen, jalat maassa oleva karismaattisuus ja Raamattu uskollinen opetus, jota puhutaan arkisella, tässä ajassa olevalla kielellä.

Häntä motivoi Jumalan valtakunnan rakentaminen yli kirkkokuntarajojen.

Hengellisen työn tekijöiden keidas

Torstaiaamu polkaistiin käyntiin ylistäen. Virolais-suomalainen kollektiivi Con Forten jazzahtava meno kuulosti raikkaalta ja yhtyeen johtaja, Espoon Vapaakirkon johtaja Kenno Leier kehotti kuulijoita ”ottamaan lämpöä Herran kunniaksi”.

New wine -tapahtumassa näkyvät ylistys, rukouspalvelu ja luonnollinen karismaattisuus, jotka kuuluvat New wine -verkoston ytimeen, ”DNA:han”.

Tapahtumassa on silmiinpistävän paljon hengellisen työntekijöitä niin lähetysjärjestöistä ja herätysliikkeistä kuin eri kirkkokunnista. New wine -verkoston johtajistoon kuuluva Jukka Jämsen on huomannut saman.

– Laskin yhtenä kesänä yli kolmekymmentä Lähetysseuran työntekijää, ja he eivät olleet töissä täällä.

Rento ilmapiiri vetää monia puoleensa. Jämsen arvelee, että silloin työntekijäkin pääsee irti työntekijän roolistaan.

– Pappina sitä on aina antamassa ja raapimassa jostain puheenaiheita. Täällä pyritään rukoilemaan joka paikassa ja siunataan ihmisiä kuunnellen mikä olisi seuraava askel tälle ihmiselle. Se on aika harvinaista herkkua.

– Ihmiset kokevat, että heidät huomataan ja heidän kutsumuksensa otetaan vakavasti, itsekin vapaa-ajallaan tapahtumassa palveleva Jämsen toteaa.

Pari minuuttia haastattelun jälkeen kävelen Jämsenin ohi. Hän rukoilee nuoren miehen puolesta.

 

 
Kylvaja artikkelibanneri