Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

HS: Ranskan terrori-iskusta epäillyn mukaan uskonnolla ei ollut osuutta tekoon

 

Ranskassa kaasutehtaalla tapahtuneesta terrori-iskusta epäilty mies on kiistänyt uskontonsa osuuden surmatyöhön. Asiasta uutisoi ensimmäisenä uutistoimisto AFP.

Epäilty surmasi perjantaina esimiehensä työpaikallaan kaasutehtaalla ja asetti uhrin pään aidalle kahden Isisin lipun kanssa. AFP:n haastatteleman viranomaislähteen mukaan mies huusi pidätystilanteessa ”Allahu Akbar” (Allah on suuri). Sama lähde kertoo, ettei epäilty ole osannut myöhemmin selittää tekoaan.

35-vuotias epäilty tunnusti sunnuntaina.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

 
Miestä epäillään kytköksistä salafisteihin eli radikaaleihin islamisteihin. Viranomaisten seurannassa mies oli jo vuosina 2006–2008, mutta seuranta oli sittemmin lopetettu, koska mies ei ollut osallistunut terrorismiin. Vuosina 2011-2014 mies oli herättänyt viranomaisten huomion yhteyksillä ääri-islamilaisiin salafisteihin Ranskan Lyonissa. Miehellä ei ole rikosrekisteriä. Hänen kerrotaan riidelleen esimiehensä kanssa muutamaa päivää ennen iskua.

 
Lähde: Hs.fi
Kuva: Ouadio/Flickr