Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

HS: Ranskan terrori-iskusta epäillyn mukaan uskonnolla ei ollut osuutta tekoon

 

Ranskassa kaasutehtaalla tapahtuneesta terrori-iskusta epäilty mies on kiistänyt uskontonsa osuuden surmatyöhön. Asiasta uutisoi ensimmäisenä uutistoimisto AFP.

Epäilty surmasi perjantaina esimiehensä työpaikallaan kaasutehtaalla ja asetti uhrin pään aidalle kahden Isisin lipun kanssa. AFP:n haastatteleman viranomaislähteen mukaan mies huusi pidätystilanteessa ”Allahu Akbar” (Allah on suuri). Sama lähde kertoo, ettei epäilty ole osannut myöhemmin selittää tekoaan.

35-vuotias epäilty tunnusti sunnuntaina.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

 
Miestä epäillään kytköksistä salafisteihin eli radikaaleihin islamisteihin. Viranomaisten seurannassa mies oli jo vuosina 2006–2008, mutta seuranta oli sittemmin lopetettu, koska mies ei ollut osallistunut terrorismiin. Vuosina 2011-2014 mies oli herättänyt viranomaisten huomion yhteyksillä ääri-islamilaisiin salafisteihin Ranskan Lyonissa. Miehellä ei ole rikosrekisteriä. Hänen kerrotaan riidelleen esimiehensä kanssa muutamaa päivää ennen iskua.

 
Lähde: Hs.fi
Kuva: Ouadio/Flickr