New Wine -tapahtumassa keskitytään Jumalan valtakunnan todellisuuteen

 

Ensi viikon keskiviikkona, 8. heinäkuuta New Wine -kesätapahtuma alkaa Himoksella. Tapahtumassa lomailu kytkeytyy hengelliseen rakentumiseen.

8.-12.7. vietettävä hengellinen kesätapahtuma kerää väkeä ympäri Suomen Himokselle kesäisiin maisemiin, nauttimaan hengellisestä ravinnosta sekä kesäloman vietosta.
New Wine on Englannin anglikaanikirkon parista ympäri maailmaa levinnyt seurakuntien uudistumiseen tähtäävä verkosto.  Suomessa New Wine on vaikuttanut 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Kesätapahtuma on osa New Wine Finlandin vuosittaista toimintaa johtajaretriittien ja muiden pienempien tilaisuuksien lisäksi.

– Tämän kesän tapahtuma on järjestyksessään 13. Tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja päivittäinen kävijämäärä liikkuu siinä 2000 henkilön paikkeilla, tapahtuman järjestelypäällikkö Anna Perälä kertoo.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Edellisvuosina järjestettyjen tapahtumien lailla tämänkin vuoden tapahtuma on suunniteltu koko perheelle sopivaksi.

– Tapahtumassa keskitytään Jumalan valtakunnan todellisuuteen ja sen ilmenemiseen keskuudessamme ylistyksessä, opetuksessa ja rukouspalvelussa, Perälä kuvaa.

Seurakuntien uudistumista tutkitaan monesta eri näkökulmasta

Tapahtumalla ei ole eri teemaa vuosittain, vaan joka vuosi on sama aihe: seurakuntien uudistuminen.

– Eri vuosina toki eri puhujat ja opettajat tuovat oman osaamisensa kautta hieman erilaisia näkökulmia. Pääpuhujamme ovat New Wine -verkostosta Suomesta ja Englannista. Ulkomaisia puhujia Englannista ovat tänä vuonna aikuisten puolella Becky ja Paul Harcourt sekä Kate Wharton. Kaksi viimeisintä ovat anglikaanisen kirkon kirkkoherroja. Nuorten ja varhaisnuorten puolella opettavat David Ritchie ja Hannah Jenkins. Hieman erilaisen, mutta tärkeän aiheen tänä vuonna tuo mukanaan Kate Wharton, joka puhuu yksinelämisen haasteista ja sen huomioimisesta seurakuntayhteisöissä. Samoin Paul ja Becky Harcourt jakavat kokemuksia omasta elämästään seurakunnassa lapsen kanssa, jolla on erityistarpeita. Ihmisten erilaiset elämäntilanteet olisi tärkeää huomioida seurakunnissa ja muun muassa näiden aiheiden äärellä tutkimme seurakunnan uudistumista tänä kesänä, selittää Perälä.

Tapahtumaa järjestämässä ovat Suomen New Wine -verkoston seurakunnat ja seurakuntien yhteisöt. Vapaaehtoisia talkoolaisia on mukana noin 200.

Koko seurakuntayhteisö mukaan ja Himokselle

– On tärkeää muistaa, että New Wine ei ole mikään oma seurakuntansa, vaan New Winen tarkoitus on tukea olemassa olevia seurakuntia. Olemme ekumeeninen liike ja tapahtumassamme on kävijöitä yli seurakuntarajojen. Tätä haluamme kunnioittaa ja siksi kesätapahtumassamme emme esimerkiksi mainosta mitään tahoja, seurakuntia tai järjestöjä, Perälä muistuttaa.

Hän kokee, että tapahtumasta saa eniten irti jos siihen osallistuu koko seurakuntayhteisön voimin.

– Silloin opittuja asioita pääsee heti reflektoimaan yhdessä yhteisön jäsenten kanssa. Monet yhteisöt ovatkin ottaneet tavakseen vuokrata porukalla mökin tai mökkejä, joissa majoitutaan yhdessä tapahtuman aikana. Tämä on myös aivan loistava tapa tiimiyttää yhteisön jäseniä.

Perälä toteaa New Winessa parasta olevan hyvä tunnelma.

– Tapahtumassa ei pönötetä! New Wineen voi myös osallistua tulemalla talkoolaiseksi. Sitä kautta pääsee näkemään tapahtuman hieman erilaisesta vinkkelistä ja tutustuu moniin mahtaviin tyyppeihin, hän jatkaa.

Lisää tietoa New Winesta ja sen verkostoseurakunnista osoitteessa newwine.fi.