Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomalainen kohtaa seurakunnan tyypillisimmin joko mediassa tai hautausmaalla

Hillsong-megaseurakunnan senioripastori Brian Houston moittii kristittyjä homojen alaspainamisesta

 

Kuva: Hillsong

Australialainen Hillsong-seurakunnan perustajapastori Brian Houston patistaa kristittyjä äänestämään Australian kansanäänestyksessä, jossa äänestetään samaa sukupuolta olevien parien avioliitoista.

Australiassa  on lähiviikkoina kansanäänestys, jossa kansalaisilla on mahdollisuus ilmaista kantansa samaa sukupuolta olevien parien avioliittoon. Kansanäänestyksen tulos on suuntaa-antava, eikä suoranaisesti sido lainsäätäjiä.

Hillsong-megaseurakunnan perustaja Brian Houston on Christian postin mukaan kehottanut kristittyjä osallistumaan postitse tapahtuvaan kansanäänestykseen. Houston puolustaa avioliittoa naisen ja miehen välisenä liittona, mutta hän myös moittii vahvasti kristittyjä siitä, että nämä ovat nopeita tuomitsemaan homoja. Houston kirjoittaa Hillsongin verkkosivuilla, että kaikkien kristittyjen pitäisi äänestää riippumatta siitä, mikä on kuinkin näkemys asiasta. Houstonin mukaan avioliiton määritelmän muuttumisella on kauaskantoiset seuraukset yhteiskuntaan. Houston toteaa kirjoituksessaan, että Raamatun opetus avioliitosta naisen ja miehen välisenä on hyvin selkeä. Hän kirjoittaa myös olevansa surullinen siitä, kuinka jotkut kristityt kristinuskon nimissä vieraannuttavat ja tuomitsevat homoja ja vähättelevät heidän  kaipaustaan onnellisuuteen.

Perheniemi neliöb. vkot 23-24. MJa

*

Hillsong-kirkko sai alkunsa, kun Brian ja Bobbie Houston perustivat vuonna 1983 Australiaan, Sydneyhin Hills Christian Life -keskuksen. Vuodesta 1999 alkaen nimi vaihtui Hillsong-kirkoksi. Hillsong on laajentunut maailmanlaajuiseksi kirkoksi. Nykyisin Hillsong-seurakuntia on ympäri maailmaa.

Hillsong-seurakuntaliikkeen lauluja lauletaan ympäri maailmaa. Hillsong Music on julkaissut yli 40 albumia vuodesta 1992 alkaen. Albumeja on myyty miljoonia ja lauluja on käännetty yli 60 kielelle. Suomessakin useat tunnetut ylistyslaulut ovat käännöksiä Hillsong-lauluista.