Herätystä ja yliluonnollista varjelusta Ukrainan sodan keskellä

 
Ukrainalainen sotilas aseen kanssa

Kuvituskuva: Shutterstock.

Samaan aikaan kun Ukrainassa riehuu sota, Jumala tekee työtään kärsivän kansan keskellä. Kansainväliset medialähetysjärjestöt FEBC ja TWR ovat havainneet, että ukrainalaiset ovat aiempaa kiinnostuneempia kristillisistä ohjelmista.

FEBC-Ukraina iloitsee uusista mahdollisuuksista julistaa evankeliumia maassa. FEBC (Far East Broadcasting Company) sai väliaikaisen lähetysluvan Kiovaan vuoden loppuun asti. Toiveissa on saada pysyvä lupa. Lähetykset on aloitettu ydinvoimalastaan tunnetuksi tulleessa Zaporižžjassakin, jossa on myös jaettu radioita paikallisille. Ohjelmat ovat kuunneltuja, sillä paikkakunnalta tulee järjestön mukaan eniten kuuntelijapalautteita.

Osa FEBC-Ukrainan lähetinkalustosta erityisesti Itä-Ukrainassa on kärsinyt sodasta. Järjestö on vedonnut yhteistyökumppaneihin, kuten Medialähetys Sanansaattajiin (Sansa), saadakseen lisärahoitusta lähetinkaluston korjaukseen ja ylläpitoon, uusien asemien perustamiseen, radioiden jakamiseen ihmisille, sielunhoitajien palkkaamiseen sekä radioasemien muun toiminnan jatkamiseen. Sansa aloitti kesällä keräyksen FEBC:n toiminnan tueksi.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Evankeliumi kiinnostaa romaneja

Ukrainan romaneja istumassa tilaisuudessa
Ukrainan romanien keskuudessa on ollut herätystä. Kuvassa vietetään kastetilaisuutta. Kuva: TWR-Ukraina.

Myös TWR (Trans World Radio) on kertonut rohkaisevia uutisia Ukrainasta. Esimerkiksi paikallisten romanien keskuudessa on ollut viime aikoina herätystä ja satoja romaneja on kastettu. Järjestö tekee romaneille omaa ohjelmaa.

TWR-Ukraina on tuottanut nykytilanteeseen videoita ja niitä katsotaankin paljon. Heinäkuussa sosiaalisessa mediassa julkaistu video sai muutamassa viikossa yli puoli miljoonaa katsojaa.

– Uskovat ja ei-uskovat, vanhat ihmiset ja lapset katsovat ja kuuntelevat meitä juoksuhaudoissa ja sairaaloissa, miehitetyillä ja vapautetuilla alueilla, Ukrainassa ja ulkomailla, TWR-Ukrainan johtaja Alexander Chmut kertoo.

”Jumala pitää heidät turvassa”

Chmut on ollut pitkään yhteydessä rintamalla olevien sotilaiden kanssa. Hän kertoo näiden saaneen videoista paljon rohkaisua. Monet ovat kokeneet myös yliluonnollista varjelusta hyökkäyksissä.

– Rukoilen aina heidän puolestaan ​​ja olen nähnyt, että Jumala vastaa rukouksiin. He ovat edelleen elossa. Jumala pitää heidän yksikkönsä turvassa.

Kristillisten ohjelmien tekijät joutuvat sodassa olevassa maassa toisinaan vaaratilanteisiin, mutta kutsumus on haasteita suurempi.

– Sekä kirkon että meidän tehtävämme on välittää Jumalan sanaa ihmisille, jotka ovat joutuneet katsomaan kuolemaa silmiin, mutta voivat näinä kauheina aikoina löytää pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa, Alexander Chmut sanoo.

Elina Uusikylä

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa