Helluntailaisten ”kirkolliskokous” toteutetaan paikallistapahtumien avulla – verkossa yhteistä sisältöä

 

Valtakunnallisen suurtapahtuman sijaan Syyspäivät on nyt paikallisesti kokoontuva verkkotapahtuma. Kuvituskuva Tellus-lähetyskonferenssista Lahdesta maaliskuulta 2018. (Anssi Tiittanen) 

Maakunnissa saatetaan kokoontua ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. 

Ehkä on hyvä näin, että Syyspäivät jalkautuu nyt useaan helluntaiseurakuntaan alleviivaten herätysliikkeemme moninaista rikkautta, pastori Esa Hyvönen Jyväskylän helluntaiseurakunnasta pohtii.  

– Jokaisella alueella ja seurakunnalla on omanlaisensa lähtökohta käsitellä ja soveltaa helluntaiseurakuntien strategian esittelemiä suosituksia, että seurakunnistamme tulisi valloittavia ympäri maata Jumalan valtakunnan asioissa. 

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Hyvönen viittaa keväällä lopullisen asunsa saaneeseen helluntaiseurakuntien Valloittava seurakunta -strategiaan, joka valottaa seurakuntien nykyistä tilaa ja piirtää askelmerkkejä tulevaisuuteen. 

Pääsemme tutustumaan nyt paremmin. 

 

Helluntaiseurakuntien pastorien ja vastuunkantajien valtakunnallinen tapahtuma Syyspäivät järjestetään tänä vuonna yksipäiväisenä paikallistapahtumien yhdistelmänä lauantaina 25. syyskuuta. Valtakunnallinen, striimattava ohjelma tehdään Jyväskylässä, joka on tapahtuman järjestäjäseurakunta. Yhteisessä ohjelmassa on sekä ennakkoon eri puolilla maata valmistettua materiaalia että livenä Jyväskylässä kuvattavia osuuksia. 

Paikallistapahtumat järjestetään maakunnittain Helsingissä, Kajaanissa, Keravalla, Kiteellä, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulaisissa, Porissa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa, sekä Jyväskylässä, joka on Keski-Suomen alueen kokoontumispaikka. 

– Maakunnan omille asioille on ohjelmassa varattu hyvin aikaa, Esa Hyvönen sanoo. 

 

Ilmoittautumisia tulee viime tipassa. 

 

Maakunnallisissa järjestäjäseurakunnissa tapahtumaa odotellaan toiveikkaina. 

– Yksi unelma olisi se, että tapahtuma voisi tällaisena rakentaa maakunnan seurakuntien sisäistä keskinäistä yhteyttä, Pohjois-Karjalan vastuuseurakunnan Kiteen pastori Pekka Nurmela sanoo. 

– Tapahtuma voi tukea seurakuntia strategiatyöskentelyssä, ja se voi myös auttaa löytämään yhteen hiileen puhaltamisen henkeä. 

Päijät- ja Kanta-Hämeen veljespiirit tulevat samaan kokoontumiseen Lahteen, vaikka perinteisesti piirit ovat kokoontuneet erikseen. 

Pääsemme tutustumaan nyt paremmin, Lahden helluntaiseurakunnan johtava pastori Pekka Toivainen uskoo. 

Maakunnalliset kokoontumiset ovat korona-aikana olleet vähissä, ja Toivaisen mukaan Syyspäivien tämänvuotinen kokonaisuus palvelee seurakuntakenttää tässäkin suhteessa. 

– Valtakunnallisella isolla tapahtumalla on silti varmasti paikkansa kerran vuodessa, Toivainen pohtii Syyspäivien tulevaisuutta. 

 

– Otaksun, että ilmoittautumisia tulee viime tipassa paljon, Pekka Toivainen naurahtaa. 

Normaalioloissa Syyspäivät kokoaa noin 600 osallistujaa. Esa Hyvönen toivoo, että osallistujat tutustuisivat Valloittava seurakunta -strategiaan ennen tapahtumaa. Tapahtuman ohjelmassa käsitellään strategiasta nousevia teemoja, kuten ”Olemme hyvinvoiva yhteisö”, ”Olemme missionaalinen yhteisö” ja ”Olemme hyvin johdettu yhteisö”. 

– Tärkeä osa päivää on myös yhteinen jumalanpalvelus livelähetyksen välityksellä, tapahtuman tuottaja Minna Kallinen-Kuisma sanoo. 

 

Valloittava seurakunta -strategia luettavissa: helluntaikirkko.fi -> Helluntaikirkko -> Julkaisuja ja tiedotteita 


 

 

”Poikkeusaika vaikeuttanut tiedon kulkua” 

Syyspäiviä Pohjois-Karjalassa koordinoiva Kiteen helluntaiseurakunnan pastori Pekka Nurmela toteaa, että alueen seurakuntien yhteyttä haittaa pitkittynyt poikkeusaika ja vaihtuneet vastuunkantajat. 

– Etäisyydet maakunnassamme ovat varsin isoja. Suuri osa pastoreista on myös maakunnassa vaihtunut parin vuoden säteellä, itse vuosi sitten Kiteellä aloittanut Nurmela havainnoi. 

Nurmela toivoo, että porukka saataisiin kasaan. 

– Uskon, että jotenkin voisimme tukea toisiamme siinä, että seurakunnat ovat alueella pienenemään päin ja ikäluokat ovat korkeita, jolloin on myös vaikeaa löytää uusia vastuunkantajia. (AT)