Evankelistapäivät —tätä aikaa varten

 

Riku Rinteen TV7:ssa näytettyjen Come Home -ohjelmien Evankelistapäivä-jaksot ovat suosittuja.
— Tuolla kentällä saan eniten kiitosta juuri evankelistapäivien jaksoista.
Vieressä (vasemmalla) Tero Ojasalo Mikkelin helluntaiseurakunnasta. KUVA: Mari Turunen

— Kalevi Lehtisen esimerkki on ollut näiden päivien perusta alusta lähtien. Evankelistapäiville on saatava ihmiset eri laidoilta mukaan.

Tänä vuonna Evankelistapäiviä luotsaava Riku Rinne innostuu elokuisten päivien monipuolisesta puhujakaartista. Mukaan on saatu vahvoja vaikuttajia hengellisen kentän eri laidoilta.

-Yhteisen Herran palvelijoina meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin laaja kattaus.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Elokuisten päivien teemana on ”Tätä aikaa varten”. Mitä tämä aika tarvitsee?

– Evankelista liikkuu etulinjassa ihmisten parissa ja hänen tulee tietää mitä tämä aika tarvitsee, tosin sanoen, miten evankeliumia tulee julistaa tässä ajassa. Jos evankelista ei liiku ajassa ja ihmisten parissa, hän ei tiedä. Tähän liittyy haaste; meidän on oltava olemassa tätä aikaa varten.

Paitsi eri laidoilta, päivillä konkareiden rinnalla nähdään myös nuorempia julistajia. Rinne haluaisi sukupolvien keskinäisen kunnioittamisen ja tukemisen lisääntyvän.

-Jos sukupolvet eivät kohtaa, menetämme valtavasti resursseja. Vanhempi sukupolvi voi tukea nuorempia niillä taloudellisilla resursseilla ja suhdeverkostoillaan, joita heillä on. Siten he voivat avata nuorille ovia. Samoin nuoret voivat auttaa vanhempaa sukupolvea nöyrästi ja kunnioittavasti.

Musiikkievankelistat ovat päivillä isossa roolissa.

-Muusikkojen kannalta on tärkeää olla mukana evankelistojen porukassa, sillä hekin ovat evankelistoja. Meidän muiden on hyvä ymmärtää, että musiikki on tärkeä väylä evankeliumille. Ja evankelistapäivillä musiikki hoitaa myös meitä syvästi.

Kalevi Lehtisen vuonna 1995 käynnistämät, vuosittain järjestettävät Evankelistojen Yhteyspäivät, kokoavat yhteen eri taustayhteisöissä palvelevat, niin kokoaikaiset kuin vapaaehtoisesti toimivat ihmiset, joille evankeliumin eteenpäin kertominen on tärkeää.

Evankelistapäivät Mikkelissä 21.-23. elokuuta.

Katso ohjelma ja lisätiedot: www.evankelistapaivat.fi

 
Kylvaja artikkelibanneri