Etiopiassa äärimuslimit polttavat kristittyjen kirkkoja

 

Etiopiassa Jimman alueella äärimuslimit ovat polttaneet liki 30 kirkkoa, raamattukoulun ja kymmeniä kristittyjen koteja. Väkivaltaisuuksissa on saanut surmansa yksi kristitty. Sadat ihmiset ovat menettäneet kaiken omaisuutensa.

Tuhotöitä on tapahtunut Jimmasta noin 60 kilometriä Addis Abebaan päin johtavan tien varrella olevissa kaupungeissa.

Tilanne on kärjistynyt uhkaavaksi. Valtiota on pyydetty turvaamaan ihmisiä poliisivoimin. Virkavalta ei ole vielä saanut tilannetta haltuunsa, eikä syyllisiä ole saatu pidätettyä.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kansainvälinen kristittyjen oikeuksia puolustava järjestö ICC raportoi kotisivuillaan hyökkäysten alkamisesta viime keskiviikkona. Heidän mukaansa muslimit levittivät valheellista tietoa siitä, että kristityt olisivat häpäisseet Koraania.

Tilanne kärjistyi kun 10.000 muslimia huusi ”Allah Akbar” ,( Allah on suuri ) polttaessaan viisi evankelista kirkkoa. Hallitus lähetti poliisivoimat suojelemaan kristittyjä, mutta ne eivät saaneet hyökkäyksiä taltutettua. Muslimit saartoivat poliisit ja tuhosivat kaksi muuta kirkkoa.

Alue on muslimienemistöistä, mutta alueella toimii useita kristillisiä kirkkoja. Perinteisesti Etiopiassa muslimit ja kristityt pyrkivät rauhanomiaseen rinnakkaiseloon, mutta ajoittain jopa ulkomailta tulleet kiihottajat saavat aikaa yhteenottoja. Edellisen kerran Länsi-Etiopiassa tapahtui vastaavaa vuonna 2006. Silloin levottomuuksissa menetti henkensä toistakymmentä kristittyä.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie