Dolly Parton: Jumala puuttui peliin, kun yritin tehdä itsemurhan

 

Amerikkalainen, pitkän uran tehnyt Country-laulaja paljastaa tuoreessa kirjassaan, että hän oli vähällä tehdä itsemurhan intohimoisen suhteen kariuduttua.

Christian Today (6.5.2017) uutisoi, että uudessa kirjassaan Dolly on Dolly, Interviews and Encounters with Dolly Parton 71-vuotias laulajatar paljastaa menneisyydestään syömishäiriönsä, uskottomuutensa ja sen, että melkein teki itsemurhan.

Dolly Parton on ollut naimisissa aviomiehensä Carl Deanin kanssa 51 vuoden ajan. Hän kuitenkin myönsi kirjassaan, että heidän suhteessaan oli ongelmia 1980-luvulla. Ne johtivat Partonin rakastumaan mieheen, jonka henkilöllisyyttä hän ei paljasta. Partonin mukaan suhde päättyi lopulta onnettomasti ja hänen sydämensä murtui.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Laulajatar muistelee istuneensa yhtenä yönä makuuhuoneessaan ja ajatelleensa itsensä tappamista aseella, jota hän säilytti suojellakseen itseään murtovarkailta. Hän katseli asetta pitkän aikaa. Sitten, juuri kun hän poimi sen pidelläkseen ja tarkastellakseen sitä hetken tarkemmin, heidän pieni koiransa, Popeye, tuli juosten portaita ylös. Sen tassujen askeleet ravistivat hänet takaisin todellisuuteen. Hän laittoi aseen pois.

Parton kertoo rukoilleensa myöhemmin ja luvanneensa olla enää leikkimättä tuollaisilla synkillä ajatuksilla. Hän uskoo, että hänen koiransa oli viestintuoja Jumalalta. Hän sanoo tuon kauhean hetken läpikäytyään ymmärtävänsä, että kaikenlaisia mahdollisuuksia käy mieleltään vakaankin ihmisen mielessä, jos tuska käy riittävän pahaksi.

Dolly Parton on Christian Todayn mukaan usein puhunut uskostaan Jumalaan ja kristillisestä lapsuudestaan. Vuonna 2014 hän kertoi, kuinka paljon usko oli vaikuttanut hänen elämäänsä ja uraansa:

– Meidän täytyy uskoa johonkin itseämme suurempaan. Kasvoimme uskoen, että Jumalan avulla kaikki asiat ovat mahdollisia. Luulen, että uskoin siihen niin paljon, että tein sen todeksi.

Dolly Partonin laulajanura on kestänyt jo lähes viisi vuosikymmentä. Hän on voittanut useita Grammy-palkintoja ja saanut tittelin ”Country-musiikin kuningatar”. Hänen tunnettuja laulujaan ovat Jolene, Coat of Many Colours ja huippuhitiksi päätynyt I will always love you. Vuoden 1977 menestyskappaleellaan Here you come again Parton ylitti kuilun country- ja popmusiikin välillä.