Oulun juhlamessun ajankohta aikaistui – syynä presidentti Mauno Koiviston hautajaiset

 

Kävelykatu Rotuaari. Kuva: Sari Savela

Avaran taivaan alla -messuun helatorstaina tulee aikataulumuutos presidentti Mauno Koiviston valtiollisten hautajaisten vuoksi. Helatorstaina 25.5. messua vietetään Rotuaarilla ennakkotiedoista poiketen jo kello 10.

Messun aikaistamisella halutaan kunnioittaa presidentti Koiviston hautajaisia. Tämä huomioidaan myös messun musiikissa ja rukouksissa.

 

Helatorstain messun toimittaa Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi. Rotuaarilla jaetaan myös ehtoollinen. Messu kestää noin tunnin, ja sen jälkeen tarjolla on munkkikahvit.

Helatorstaina ei järjestetä muita jumalanpalveluksia Oulun ev. lut. kirkoissa aamulla tai aamupäivällä.

Messupaikalle järjestetään bussikuljetuksia. Tiedot niistä löytyvät Oulun seurakuntien verkkosivuilta www.oulunseurakunnat.fi.
 
Messu on reformaation merkkivuoden päätapahtuma Oulussa ja siihen kutsutaan mukaan kaikkia oululaisia. Tapahtumalla on säävaraus: erityisen huonon sään sattuessa messu pidetään Oulun tuomiokirkossa.

 

Messu kansan keskelle

 

”Paikkana Rotuaari on oululaisille tuttu ja tärkeä. Sinne pallolle on helppo tulla olemaan, juhlimaan tai vain piipahtamaan. Avaran taivaan alla -messussa halutaan kunnioittaa reformaation perintöä tuomalla messu kansan keskelle”, kertoo Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen.

 

”Lutherin mukaan kristinuskon sanoma on oltava kaikkien ulottuvilla. Hän uudisti jumalanpalvelusta vaihtamalla latinan kansankieleen ja tuomalla messuun yhteisen virsilaulun. Olemme valmistelleet Rotuaarin messua nämä periaatteet mielessä”, Saarinen sanoo.

Rotuaarilla kuullaan myös urkupreludi ja musiikkimatinea

Messua ennen kuullaan Rotuaarilla urkupreludi klo 9.45 alkaen. Urkurina on Lauri-Kalle Kallunki.

Messussa avustavat Samu Forsblom (trumpetti), Haukiputaan seurakunnan lapsikuoro ja Oulun seurakuntien kanttorikuoro. Urkurina messussa on Juha Soranta. Messun jälkeen musiikkimatineassa esiintyvät Haukiputaan seurakunnan lapsikuoro sekä Pohjankartanon yläasteen kuoro.

 

Rotuaarin lavalle tuodaan tapahtumaa varten Karjasillan kirkon kuoriurut.