Bo-Göran Åstrand ja Sixten Ekstrand Porvoon piispanvaalin toiselle kierrokselle

 

Porvoon hiippakunnan seuraava piispa on joko Bo-Göran Åstrand tai Sixten Ekstrand. Kuva: Kirkon kuvapankki / Markku Pihlaja

Bo-Göran Åstrand ja Sixten Ekstrand kohtaavat Porvoon hiippakunnan piispanvaalin toisella kierroksella. Åstrand sai tiukan vaalin ensimmäisellä kierroksella 198 ääntä. Toiselle kierrokselle pariksi tuleva Ekstrand kokosi 188 ääntä.

Pietarsaaren ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand ja Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtaja Sixten Ekstrand etenevät toiselle kierrokselle tänään toimitetussa Porvoon hiippakunnan piispanvaalissa.

Toimittaja ja pappi Lisa Enckell sai 151 ääntä ja Länsi-Turunmaan ruotsinkielisen seurakunnan kirkkoherra Harry S. Bäckström 107 ääntä vaalin ensimmäisellä kierroksella.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Koska kukaan ehdokkaista ei saanut ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, toinen vaalikierros järjestetään 10. huhtikuuta, jolloin joko Åstrand tai Ekstrand valitaan.

Vaalin äänestysprosentti oli 92.5 Porvoon piispanvaalissa on 704 äänioikeutettua valitsijaa, joita puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.

Porvoon piispanvaalin toinen kierros Bo-Göran Åstrandin ja Sixten Ekstrandin kesken käydään 10 huhtikuuta.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään syyskuun alussa.