Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Poliisi: Johanna Korhonen ei rikkonut virkavelvollisuuksiaan pyytäessään piispa Laajasalolta selvityksiä

 

Johanna Korhonen. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Poliisi katsoo, että Johanna Korhonen ei rikkonut virkavelvollisuuksiaan pyytäessään piispa Teemu Laajasalolta tämän taloudenpitoon liittyviä selvityksiä. Asia tuli poliisin selvitettäväksi, kun yksityishenkilö teki asiasta tutkintapyynnön.

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan, jossa yksityishenkilö pyysi viranomaisia selvittämään, rikkoiko Johanna Korhonen Helsingin seurakuntayhtymän hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana virkavelvollisuuksiaan esittämällä Helsingin piispa Teemu Laajasalolle tarkentavia kysymyksiä tämän taloudenpitoon liittyen.

Poliisi katsoo, ettei Korhosen toiminta ylitä luottamushenkilön toimivaltaa vaan että kirkon luottamushenkilöt voivat yleisluontoisen tehtävänsä nojalla pyytää erilaisia selvityksiä kirkon viranhaltijoilta. Poliisi tulkitsee päätöksessään, että selvityspyyntöön oli lisäksi olemassa ”ainakin alustava” piispa Laajasalon suostumus. Korhonen oli syyskuussa Korhosta tavatessaan ilmoittanut laativansa tälle ”yksilöidymmän kysymyslistan”, minkä ajatuksen Laajasalo oli tapaamisessa hyväksynyt.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Polisiin selvitystyön mukaan Korhosta ei ole tapauksessa syytä epäillä virkarikoksesta tai muustakaan rikoksesta.

Yksityinen henkilö jätti poliisille vuoden 2018 helmikuussa tutkintapyynnön, jossa tämä pyysi viranomaisia tutkimaan, onko Johanna Korhonen syyllistynyt tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen esittämällä piispa Teemu Laajasalolle vaatimuksia hiippakuntavaltuuston puheenjohtajana.

Korhonen julkaisi kirjeen myös blogissaan Kotimaa24.verkkosivustolla.