Jälleen yksi pastori tapettu, Kolumbian kirkko kauhuissaan

 

Cordobassa sijaitseva kirkko. Tämänkaltaiset seurakunnat ovat uhka aseellisille ryhmille, koska ne vähentävät nuorten halukkuutta osallistua rikolliseen toimintaan. (Kuva: World Watch Monitor)

Kolumbialainen pastori Leider Molina, 24, ammuttiin kuoliaaksi kirkkonsa edustalle 9.2. Caucasiassa, Antioquian osavaltiossa. Luoteis-Kolumbiassa sijaitseva alue kärsii aseellisten ryhmien välivaltaisuuksista.

Molina oli tunnettu intohimoisena saarnaajana ja aktiivisena nuorisojohtajana.

”Kommunistisissit, puolisotilaalliset joukot, rikollisliigat ja huumekartellit näkevät seurakunnan vihollisena, joka on poistettava. Tästä voidaan kiittää kirkon johtajien rohkeutta ja saarnoja, joiden seurauksena monet nuoret ovat sanoutuneet irti konflikteista ja laittomuuksista”, kertoo paikallinen lähde.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Viime syyskuussa tapettiin kaksi muuta pastoria. Alueen seurakunta on kauhuissaan. Osa kristityistä on paennut perheineen. Toiset ovat päättäneet odottaa hallituksen puuttumista asiaan. Seurakunnan johtajat jatkavat kuitenkin työtään tappouhkauksista huolimatta.

Hallituksen ja FARC-sissien välillä vuonna 2016 solmitusta rauhansopimuksesta huolimatta väkivaltaisuudet eivät ole loppuneet. ”Rauhanprosessi FARC:in kanssa on pysähtynyt”, toteaa World Watch Monitorin analyytikko Rossana Ramirez. ”On oletettavaa, että tulevina kuukausina papit, pastorit ja seurakuntayhteisöt tulevat edelleen kokemaan jatkuvaa painostusta ja väkivaltaa.”

Lähde

 

Kolumbian väestöstä enemmistö on kristittyjä, mutta se sijoittuu silti sijalle 47 Open Doorsin World Watch listalla vuonna 2019. Lue lisää.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen