Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Autoilijoita houkutelaan kesällä taivaalliselle tauolle

 

Kirkkopalvelut käynnistää tänään kampanjan, jossa matkailijoita houkutellaan pitämään kesällä taukoja aiempaa rauhallisemmin ja herkemmällä mielellä. Perinteisesti rauhoittumiseen on tarjottu tiekirkkoja, mutta nyt lomalaisia houkutellaan taukoilemaan myös kahvilassa, baarissa tai vaikkapa majatalossa, joka tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden hiljentymiseen tai henkiseen virkistäytymiseen.

Kirkkopalvelut nimeää ”Taivaalliseksi taukopaikaksi” aivan erityisen matkailijan levähdyspaikan. Se voi olla kahvila, ravintola, baari, hotelli, majatalo, maatila, uimaranta tai tiekirkko.

Yhteistä Taivaallisille taukopaikoille on se, että niissä on jotakin, joka antaa rauhaa ja herkistää mielen. Taivaallinen taukopaikka on koko perheen levähdyspaikka. Radio Dei esittelee ”Taivaallisia taukopaikkoja” kesä-elokuussa Toivon Päivä -iltapäivälähetyksessä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Pääteiden läheisyydessä sijaitsevat tiekirkot avautuvat kesäkuun 10. päivään mennessä. Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka avaavat ovensa kesäkuukausiksi matkailijoiden ja paikkakuntalaisten iloksi. Yhteistä tiekirkoille on, että ne sijaitsevat pääteiden läheisyydessä ja kuuluvat paikkakuntansa tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Tänä vuonna tiekirkkoja on 279. Niiden aukioloajat vaihtelevat, mutta pääsääntöisesti ne ovat avoinna 10.6. – 20.8. klo 11-16. Kirkot esitellään tänään 19.5. avautuvalla www.taivaallinentaukopaikka.fi -sivustolla.

Taivaallisten taukupaikkojen nettisivuilta voi tarkistaa kirkkojen ja muiden taukopaikkojen tarkemmat tiedot ja ajo-ohjeet karttoineen. Samalla pääsee vinkkaamaan omia hyviksi havaittuja taukopaikkoja.

Tiekirkko-bongaajat löytävät sivuilta ehdotuksia tiekirkkokierroksiksi. Niiden innoittamana voi suunnata esimerkiksi keskiaikaisiin kivikirkkoihin tai lähteä taivaalliselle fillarikierrokselle.

Radio Dei järjestää 6.6.-25.8. tiekirkkoihin ja taivaallisiin taukopaikkoihin liittyvän kuuntelijakilpailun, joka kuullaan Toivon Päivä -lähetyksessä arkipäivisin klo 14-17.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)