Anglikaanikirkko ei hyväksynyt naisten piispuutta

 

Naisten piispuuden mahdollistava lakiesitys kaatui eilen äänestyksessä Englannin anglikaanikirkon yhteisessä kirkolliskokouksessa.

Lakiesityksen hyväksymiseen vaadittiin kahden kolmasosan äänienemmistö sekä piispojen, papiston että maallikkoedustajien keskuudesta. Äänienemmistö ylittyi piispojen (äänin 44-03) ja papiston (148-45) joukosta, mutta jäi ylittymättä maallikkoedustajiston kohdalla (132-74). Kokonaisuudessaan 324 kirkolliskokouksen jäsentä äänesti lakiesityksen puolesta ja 122 sitä vastaan.

Lakiesityksen hylkääminen tarkoittaa, että sitä ei voida samanlaisena esittää uudelleen tämän kirkolliskokouksen aikana, ellei niin sanottu ”Kuuden ryhmä” (arkkipiispat, papiston puhemiehet sekä maallikkoedustajiston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja) anna siihen erityislupaa ja perustele sitä kirkolliskokoukselle. Uusi kirkolliskokous aloittaa vuonna 2015.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Norwichin piispa Graham James sanoi anglikaanikirkon tiedotteessa tilanteen olevan ongelmallinen, sillä 42 hiippakuntaa 44:stä on hyväksynyt lakiesityksen ja hiippakuntien synodeissa sen puolesta äänesti yli kaksi kolmasosaa.

– Tulee olemaan monia, jotka ihmettelevät, miksi kirkolliskokous ilmaisi niin erilaisen kannan.

Englannin kirkon piispainkokous on kokoontunut tänään hätäkokoukseen pohtimaan äänestyksen seurauksia.