Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Aikamedia ja Perussanoma julkaisevat yhteisen kirjakuvaston

 

Kirja on monille se ”oikea” väline halutun lukukokemuksen
saavuttamiseen. Tuotekuvasto tarjoaa niitä runsaasti. (Unsplash / Bethany Laird)

Helluntailiikkeen ja Suomen Raamattuopiston kirjakustantajien yhteistyöllä pyritään kristillisen kirjallisuuden aseman vahvistamiseen. Yhteistyö on myös eloonjäämistaistelua.

Helluntaiherätyksen kustannusyhtiö Aikamedia ja Suomen Raamattuopiston kustantamo Perussanoma Oy julkaisevat lähiviikkoina yhteisen kesäkuvaston kirjoistaan.

Perussanoman toimitusjohtajan Jouni Lallukan mukaan yhteistyöllä pyritään Raamatun sanan ja kristillisen kirjallisuuden aseman vahvistamiseen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Halusimme myös tuoda lukijoiden ulottuville poikkeuksellisen laajan tarjoaman kristillistä kirjallisuutta yhden kuvaston kansien sisällä.

Vaikka joku voi ihmetellä yhteistyötä näin eritaustaisten yhtiöiden välillä, yhtiöiden toimitusjohtajat ovat tyytyväisiä kehitykseen. Aikamedian vt. toimitusjohtaja Jari Vieltojärvi iloitsee, että nyt voidaan täydentää yhdessä asiakkaille tarjottavaa valikoimaa, sillä yksin kumpikaan ei pysty tuottamaan määräänsä enempää nimikkeitä.

– Meillä on niin pitkälle samansuuntaiset arvot ja sisältöjen ”ydinsanoma”, että toivottavasti asiakkaat näkevät tämän positiivisena asiana.

Kyse on myös eloonjäämistaistelusta.

Yhteistä tuotekuvastoa suunniteltaessa molemmat yllättyivät iloisesti siitäkin, että yhtiöiden valikoima täydentää niin hyvin toisiaan.

Lallukan mukaan yhteistyössä on kyse myös eloonjäämistaistelusta. Samaa mieltä on Vieltojärvi.

– Kirjan elinkaari on huomattavasti lyhentynyt ja painosmäärät harkitaan tarkkaan. Kerralla ei oteta suuria painoksia. Asiakkaidemme aktiivisuus on avainasemassa kustannustoiminnan tulevaisuuden tekijänä.

Molemmat uskovat silti vahvasti, ettei kristillinen kirja tule katoamaan. Tilanne voi vielä pahentua, mutta jossain vaiheessa helpottaa.

– Luotettavan tiedon merkitys kaiken valetiedon keskellä kasvaa, ja kirjallisuus on luotettavuudeltaan aivan eri luokkaa kuin somepäivitykset, miettii Lallukka.

– Lisäksi usein muodista pois mennyt ilmiö, kuten LP-levyt, palaavat tietyn ajan jälkeen uudestaan muotiin.

Yhteinen kesäkuvasto saavuttaa lukijat kesän aikana muun muassa Perussanoman ja Aikamedian lehtien liitteenä.

Kirjallisuus on luotettavuudeltaan aivan eri luokkaa kuin somepäivitykset.

Kristillinen kirjallisuus on jo vuosia ollut Suomessa suurissa vaikeuksissa. Kirjojen menekki on laskenut voimakkaasti, kun ihmiset lukevat vähemmän ja ruudut ovat tulleet kirjojen tilalle.