Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Aloittaisitko kristillisen kirjallisuuspiirin?

 

Kuva: Istockphoto

Kristillisen kirjan pyhä innostaa laadukkaisiin, sisältörikkaisiin lukukokemuksiin. Sitä vietetään ensi sunnuntaina, helmikuun 19:ntenä.

– Kristillisen kirjan pyhän yhteydessä annamme saarnavinkkejä sekä rohkaisemme ihmisiä pitämään kirjallisuuspiirejä hyvien kristillisten teosten äärellä, kertoo Juha Vähäsarja, Kristilliset kustantajat ry:n puheenjohtaja.
Hänestä kristillisen kirjan suurin vahvuus on sen ajankohtaisuus.
– Kristillinen sanoma on puhutteleva kaikkina aikoina ja kaikissa kulttuureissa. Uutiset ja tv-ohjelmat tulevat ja menevät, mutta kirjaan voi tarttua vuosikymmentenkin jälkeen.
Lapuan hiippakunnan piispan, Simo Peuran, mukaan kristillinen kirkko on aina tarvinnut ja käyttänyt kirjoja.
– Kristinusko syntyi pyhien kirjoitusten varassa. Uskoa ja elämää jäsennettiin kirjoittamalla. Uskon perintöä siirretään vieläkin eteenpäin kirjoitusten avulla.
Hänen mielestään hyvä kirja pitää otteessaan alusta loppuun saakka.
– Kirjat avaavat kokonaisia maailmoja. Ne vievät menneeseen ja tulevaan, tuttuun ja vieraaseen. Ne johdattavat uusiin näköaloihin ja avaavat ajatuksen virtoja, jotka eivät muutoin syntyisi mielessä.
– Kirjat herättävät tunteita ja opettavat. Ne kuvaavat elämää ja vievät pintaa syvemmälle. Kirjat säilyttävät vanhaa ja luovat uutta. Mitä elämä olisikaan ilman kirjoja!
Rovasti Reijo Huuskosen mukaan hyvässä tarinassa on aina voimaa.
– Siitä on ihmiskunnalla ikiaikainen kokemus. Jo luolamiesajalla ja paimentolaisten nuotioilla elämäntaito ja viisaus siirtyivät sukupolvelta toiselle värikkäiden kertomusten avulla.
– Ensi sunnuntain teema on Jumalan sanan kylvö, jolloin kirkkokäsikirjan lukukappaleet antavat mainion tilaisuuden liittää pyhän sanomaan kristillinen kirja ja yleensäkin kirjallisuuden merkitys. Tulevan sunnuntain Raamatun teksteissä on ydinsisältönä väkevä tarina.
Kristilliset kustantajat ry järjestää vuosittain mm. Vuoden kristillinen kirja –kilpailun sekä Kristillisen kirjan pyhän, jota vietetään nyt neljättä kertaa.
Kristilliset kustantajat ry on kristillistä kustannustoimintaa harjoittavien, 17 kustantajan yhteistyöelin.
Ideoita kristillisiin kirjoihin liittyen löytyy http://kristillisenkirjanpyha.fi/wordpress/