Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Aborttilaki uudelleen tarkasteluun

 

Kristillisdemokraatit saivat hallitusohjelmaan läpi kirjauksen Suomen aborttilainsäädännön tarkastelemisesta uudelleen. Hallituksen tehtävänä on selvittää abortin myöhäisintä viikkorajaa. Selvityksen alla on myös se, voiko terveydenhuollon henkilökunta kieltäytyä tekemästä toimenpidettä.

Viidestä hallituskumppanista vain vihreät oli kirjausta vastaan. Tämä voi tarkoittaa, että hallitus harkitsee nykyisen aborttilainsäädännön tiukentamista. Abortteja pyritään myös vähentämään. Lisäksi raskauden keskeytykseen hakeutuneiden naisten neuvonnan ja tuen saanti halutaan taata.

Hallitusohjelmaan ei tullut kirjausta sukupuolineutraalista avioliittolaista eikä perheen ulkopuolisesta adoptiosta samaa sukupuolta oleville. Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan lakialoite voi kuitenkin edetä eduskunnassa. Vasemmistoliiton asiakirjassa todetaan, että lakialoite asiasta voidaan tehdä oikeusministeriön avustuksella.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Päivi Räsänen kertoi lauantain tiedotustilaisuudessa, että Kristillisdemokraatit ovat tyytyväisiä neuvottelutulokseen sekä sisäministerin salkkuun. Pestiin on tällä kertaa liitetty myös kirkolliset asiat.

– Tämä sopii erinomaisesti vaaliteemaamme Koti uskonto ja isänmaa, toteaa Räsänen puolueensa kotisivuilla.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie