Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Bjarne Kallis kritisoi selän takana neuvottelua

 

”Hallitusyhteistyö on saanut pahan kolahduksen ennen kuin se on ehtinyt alkaa”, kirjoittaa eduskunnasta jättäytynyt kristillisdemokraattien Bjarne Kallis Puheenvuoro-blogissaan.

Kallis uskoo, että uudessa hallituksessa oleville Kristillisdemokraateille ei olla oltu rehellisiä sukupuolineutraalin avioliittolain suhteen.

”Hallitusneuvottelijat ja tulevat ministerit Paavo Arhinmäki (vas.) ja Ville Niinistö (vihr.) kertovat että sukupuolineutraalista avioliittolaista on sovittu, ”että asiaa ei kirjata hallitusohjelmaan kristillisten vastustuksen takia, mutta eduskunnassa tehdään lakialoite oikeusministeriön avustuksella ja kaikki muut paitsi KD sitoutuivat tämän lain läpiviemiseen”, kirjoittaa Kallis.

Kalliksen mukaan tuleva oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (rkp.) ehti jo kutsua puolueen nuorisojärjestön edustajia ministeriöön keskustelemaan sukupuolineutraalista avioliittolaista.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Päivi Räsänen sanoo olevansa täysin tietämätön tällaisesta sopimuksesta. Tuskin kukaan edellä mainituista henkilöistä valehtelee, joka tarkoittaa sitä että Päivi Räsäsen selän takana on neuvoteltu ja sovittu asiasta, joka oli KD:lle kynnyskysmys. Miten ministerit tämän jälkeen voivat toisiinsa luottaa kun yhtä heistä on julkisesti näin nöyryytetty?”, kysyy Kallis blogissaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan lakialoite voi edetä eduskunnassa ilman KD:n tukeakin. Vasemmistoliiton asiakirjassa todetaan, että lakialoite asiasta voidaan tehdä oikeusministeriön avustuksella.

 

Bjarne Kalliksen blogi

 
artikkelibanneri Uusi Tie