Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Piispa Seppo Häkkinen kritisoi lähetysjärjestöjen kiristämistä Radiolähetystyön kesäpäivillä

 

– Uskonnonvapaus ei ole vain vapautta uskonnosta, vaan myös vapautta uskontoon, sen julistamiseen ja levittämiseen, muistutti Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen Savonlinnassa sunnuntaina, Radiolähetystyön kesäpäivien päätösjuhlassa.

Piispa suomi myös joidenkin seurakuntien ratkaisuja evätä määrärahoja lähetysjärjestöiltä.

– Olen ollut hyvin hämmentynyt keskustelusta, jota on käyty lähetystyöstä ja sen kriteereistä. Seurakuntien tuelle kirkkomme virallisille lähetysjärjestöille on haluttu asettaa joissakin seurakunnissa uudenlaisia ehtoja, kummasteli piispa.

– Taloudellista tukea arvioidaan kysymyksillä, jotka eivät liity lähetystyöhön. Talousarvioavustukset ja kolehdit ovat kiinni siitä, miten suhtaudutaan naispappeuteen tai seksuaalivähemmistöihin, piispa näki tilanteen kehityksen.

Lähetystyön kritiikissä ei piispan mukaan ole kuitenkaan mitään uutta. Hän jatkoi:

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– On tärkeää, että kriteerit taloudelliselle tuelle ovat selkeät. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat lähetykselle tälläkin alueella tärkeitä. Mutta ovatko arviointien kriteerit oikeita? Kohdistuvatko ne lähetystyön kannalta olennaisiin seikkoihin?

– Itse asiassa syvin ja kohtalokkain kysymys on tämä: Muuttuuko evankeliumin sisältö? Syrjäytyykö evankeliumi, ilosanoma Jeesuksesta Kristuksesta, jonka kuolema ristillä ja ylösnousemus kuolleista ovat avanneet meille jokaiselle tien iankaikkiseen elämään? piispa Seppo Häkkinen kysyi.

Piispa Seppo Häkkinen puhui Savonlinnan seurakuntakeskuksessa pidetyssä radiolähetysjuhlassa keskustelusta, jota lähetystyöstä on viime aikoina käyty. Hänen mukaansa taustalla on paljon tietämättömyyttä, mutta myös asenteellisuutta ja jopa uskonnonvastaisuutta.

Sen vuoksi lähetysjärjestöjen ja kirkon on yhä uudelleen kerrottava, mistä lähetystyössä on kyse. Hän muistutti, että myös uskonnonvapauden puolesta on työskenneltävä yhä pontevammin.

 
Artikkelibanneri perussanoma