Radiolähetysjärjestö SANSA suuntaa Intiaan

 

Sopimuksen allekirjoittivat lähetysjohtaja Juha Auvinen ja piispa Nelson Lakra.

Sanansaattajat -radiolähetysjärjestö on tukenut Intiassa tehtävää radiolähetystyötä jo vuodesta 1988.

Yhteistyökumppanina on TWR-Intia, joka radioi ohjelmaa 65 intialaisella kielellä. Näistä SANSA tukee kuuttatoista, joista uusin on tamilinkielinen naistenohjelma.

SANSA suuntaa nyt yhä vahvemmin Aasiaan ja erityisesti Intiaan. Yksi askel tällä tiellä on lauantaina allekirjoitettu yhteistyösopimus Evankelis-luterilaisen Gossner-kirkon kanssa.

Tuore sopimus on ensimmäinen, jonka SANSA on solminut yksittäisen Intian luterilaisen kirkon kanssa.

Lähetysjohtaja Juha Auvisen mukaan tavoitteena on, että yhteistyösopimuksen myötä Gossner-kirkon työntekijät rohkaistuisivat käyttämään työssään yhä enemmän mediaa.

Pipliaseura neliöb. vkot 24-25. MJa

Heille on suunnitteilla esimerkiksi viestintäkoulutusta. Tällä hetkellä kirkko tekee kharian-, kurukhin- ja mundarinkielisiä ohjelmia, jotka TWR-Intia radioi.

Ensi kesänä Forssassa

SANSA järjesti Radiolähetystyön kesäpäivät yhteistyössä Savonlinna-Säämingin seurakunnan ja Savonlinnan kristillisen opiston kanssa. Tärkeän työpanoksensa antoi 80 vapaaehtoista, joista valtaosa oli savonlinnalaisia.

Kesäpäivien teemana oli ”Jumala on turvamme – emme pelkää”. Teemaa käsiteltiin muun muassa raamattuopetuksissa, joita pitivät Savonlinna-Säämingin seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen, radiopastori Jukka Norvanto sekä seniorityöntekijä, rovasti Matti Korpiaho

Ensi vuonna SANSAn kesäjuhlia vietetään Forssassa, yhteistyössä Tammelan rovastikunnan seurakuntien kanssa. Ajankohtana on 29.6.-1.7.2012.

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat r.y. (SANSA) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka on erikoistunut sähköisiä viestimiä hyödyntävään lähetystyöhön.

SANSA kustantaa kristillisiä radio-ohjelmia Aasiaan, Afrikkaan ja Eurooppaan 39 kielellä sekä tukee arabian-, farsin- ja turkinkielistä televisiotyötä. SANSA myös lähettää työntekijöitä ulkomaisten yhteistyökumppanien palvelukseen.