Fidan julistekilpailun työt esillä Helsingin keskustassa

 

Julistekilpailuun osallistuneiden työt olivat nähtävillä Helsingin rautatieasemalla 13.–20. kesäkuuta. Voittajatyö kuvassa toinen vasemmalta.

Monet helsinkiläiset törmäsivät viime viikolla humanitaarisen työn haasteisiin keskellä kaupungin kiireistä päärautatieasemaa.
Aseman aulaan oli pystytetty helluntailiikkeen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin järjestämän julistekilpailun satoa. 15–25-vuotiaille suunnattu kilpailu haastoi laatimaan katastrofiaiheisen julisteen, joka kiinnittäisi huomion niihin ryhmiin, jotka ovat kaikkein haavoittuvimpia katastrofin sattuessa: lapsiin, vanhuksiin, odottaviin äiteihin, vammaisiin ja vakavasti sairaisiin.

Kilpailun voitti Vantaalainen Tuomas Kämäräinen, 22, ”Pidetään heikoimmista huolta” -julisteellaan, jonka keskellä ovat äiti- ja lapsihahmo maanjäristystä symboloivien renkaiden sisällä.

– Halusin viestiä tätä helposti lähestyttävällä tavalla, koska nämä ovat aika raskaita aiheita, Kämäräinen sanoo.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

Helsingin rautatieasemalla viikon seisseet julisteet toivat myös Fidan työtä tehokkaasti kansalaisten nähtäville.

– Monille Fida tarkoittaa samaa kuin kirpputori. Julistenäyttely oli mielenkiintoinen ja helposti lähestyttävä tapa tehdä Fidan työtä laajemmin ihmisille tutuksi, sanoo järjestön kehitysyhteistyöosaston assistentti Hanna Huokuniemi.

Julistekilpailu oli osa Fidan humanitaarisen avun koulutushanketta, joka vahvisti katastrofivalmiutta riskialttiissa kehitysmaissa. Vuoden kestänyt hanke oli Euroopan komission humanitaarisen avun toimiston (ECHO) rahoittama.