Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Runsaan lohdutuksen Jumala

 
Runsaan lohdutuksen Jumala
Nathan Dumlao / Unsplash

Vaikuttaa siltä, että se, mitä me kaikki tarvitsemme juuri nyt on lohdutus. Pandemia on hankaloittanut elämäämme jo kohta vuoden ajan ja loppukaan ei vielä häämötä. Meidän pitää vain jaksaa, mutta olemme väsyksissä. Joten me tarvitsemme lohdutusta ja uutta voimaa. Muutoin emme jaksa. Älä kuitenkaan pelkää, me olemme hyvissä käsissä. Taivaallinen Isämme on runsaan lohdutuksen Jumala.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtava Isä ja runsaan lohdutuksen Jumala! Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia. (2. Kor. 1:3-4)

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Ajattele, runsaan lohdutuksen Jumala on sinun taivaallinen Isäsi. Jumala todella haluaa lohduttaa sinua. Joten älä etsi lohdutusta muualta, vaan etsiydy hänen lähelleen ja paistattele hänen rakkaudessaan ja ota vastaan hänen hellä huolenpitonsa.

Taivaallinen Isämme on….

Yksi tapa paistatella Jumalan rakkaudessa on lukea hänen Sanaansa. Kun minä tarvitsen lohdutusta, alan lukemaan Psalmeja. Usein tarvitaan vain jae tai kaksi muistuttamaan minua Jumalan rakkaudesta ja hänen huolenpidostaan.

Eilen luin ”Herran armo ympäröi sen, joka häneen turvaan” (Ps. 32:10b) ja sydämeni riemuitsi. Tänään puolestaan tulin lohdutetuksi lukiessani nämä jakeet:

Me odotamme hartaasti Herraa,
hän on meidän turvamme ja kilpemme.
Hän on meidän sydämemme ilo,
hänen pyhään nimeensä me luotamme.
Herra, tue meitä uskollisesti,
kun me panemme toivomme sinuun.

(Ps. 33:20-22)

…runsaan lohdutuksen Jumala

Jumala on apumme ja turvamme ja hän ympäröi meidät suurella rakkaudellaan. Meidän toivomme ei ole turha. Jumalamme on elävä, rakkauden Jumala, joka tuntee meidät henkilökohtaisesti eikä hän koskaan hylkää meitä. Kun muistan nämä tosiasiat, olen valmis kohtaamaan pandemian haasteet ja mitä muuta tahansa. Uskon, että niin sinäkin olet. Ole suuresti siunattu!

– älä pelkää, minä olen sinun kanssasi!
Älä arkana pälyile ympärillesi
– minä olen sinun Jumalasi.
Minä vahvistan sinua, minä autan sinua,
minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

(Jesaja 41:10)

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.