Veera Korhonen lähtee neljättä kertaa vapaaehtoistyöhön Kreikkaan

 

Veera Korhonen opiskelee Tampereella yhteisöpedagogiksi ja tekee työtä erityislasten parissa. Vapaaehtoistyössä Kreikassa (kuva) saa myös nauttia lämpimistä hetkistä pienten kanssa. Kuva: Outi Paukkunen

Kristityt ovat Kreikassa yhdistäneet voimansa pakolaisten auttamiseksi. Tamperelaisen Veera Korhosen kipinä lähetystyöhön syttyi ateenalaisessa pakolaiskeskuksessa.

Suomalaisista lähetysjärjestöistä ainakin Kylväjä ja Kansanlähetys tuntevat kristillisen, kreikkalaisen Heria Voithias (Auttavat kädet) -järjestön.

Sen Ateenassa sijaitseva pakolaiskeskus tavoittaa viikoittain satoja eri-ikäisiä kävijöitä, joille annetaan aineellista, henkistä ja hengellistä apua, tarjotaan opetusta ja koulutusta, järjestetään peseytymis- ja pyykinpesumahdollisuus sekä tilat yhdessäoloon.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Kylväjä ryhtyi vuonna 2013 Heria Voithias -järjestön yhteistyökumppaniksi ja lähetti tuolloin ensimmäiset työntekijänsä Ateenaan pakolaistyöhön.

Nuorten opintoryhmät ovat olleet mukana käytännön palvelutyössä auttamassa ja kohtaamassa ihmisiä.

Veera Korhonen työskenteli Ateenassa ensi kertaa opiskellessaan lukuvuoden 2013–2014 Suomen Raamattuopiston ja Lähetysyhdistys Kylväjän järjestämällä PK International -linjalla Kauniaisissa.

– Olimme silloin ulkomailla kaksi kuukautta, ensimmäisen Istanbulissa, toisen Ateenassa. Kun islamin maasta siirryimme kristittyyn Kreikkaan, muistan moskeijoista raikuneitten rukouskutsujen jälkeen vaikuttuneeni kirkonkellojen kumahduksista, Veera muistelee.

Kreikassa hänestä tuntui hyvältä saada olla avoimeksi kristitty muslimien keskellä ja työskennellä kristilliseksi tunnustautuvassa pakolaiskeskuksessa.

Kohtaamiset yksittäisten ihmisten kanssa olivat vaikuttavia.

– Oli suuri ilo antaa pakolaiskeskuksen varastosta hyvät kengät paljain jaloin kulkevalle tai nähdä, miten Jeesus-filmi vaikutti muslimikatsojiin – sekä aikuisiin että lapsiin.

– Jeesuksen ristiinnaulitsemista katsoessaan monet alkoivat itkeä. Itse sain seurata, miten pieni poika piirsi elokuvan sisällön paperiin ja selitti sen vuolaasti, omin sanoin, kaverilleen, joka filmiä ei ollut nähnyt. Pojasta tuli hetkessä evankelista.

Veera muistaa myös pienokaisen, joka ei tahtonut jäädä lasten ohjelmahetkeen ilman aikuista.

– Niinpä muslimi-isä jäi hänen seurakseen ja liikuttui hyvin syvästi lapsille suunnatusta Jeesus-filmistä.

Kreikassa vietetty kuukausi sytytti Veeraan lähetyskipinän.

Ensi maaliskuussa hän lähtee Heria Voithias -järjestön pakolaiskeskukseen töihin jo neljättä kertaa ja kutsuu seuraansa muitakin.

Kyseessä on Lähetysyhdistys Kylväjän nuorten aikuisten missiomatka Ateenaan.

Aiheesta lisää seuraavassa Elämä-lehdessä, joka ilmestyy 2.1.2019.