Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vappugospelin lipunmyynti ennätysnopeaa

 

KUVA: MARKUS JANHUNEN

Keväiseksi perinteeksi muodostuneeseen Vappugospeliin odotetaan ennätysmäistä yleisöä. Viime vuoden kävijämäärä on rikottu jo reilusti yli kaksi kuukautta ennen vappua pelkillä ennakkolipuilla ja kaikkien aikojen vappuennätyskin tullaan lähes varmasti rikkomaan lopullisilla kävijämäärillä.

Kouvolan jäähallissa 30.4.2011 järjestettävän Vappugospel XXL -musiikkitapahtuman lippuja on jo mennyt hieman yli 1 700 kappaletta. Se on enemmän kuin vuoden 2010 lopullinen kävijämäärä.

– Viime vuonna ennakkoon varattiin noin 600 lippua ja lopulta tapahtumaan saapui aika tarkkaan 1 700 kävijää. Se, että tänä vuonna 1 700 lipun raja rikottiin jo reilusti yli kaksi kuukautta ennen vappua, on huojentavaa, kommentoi Vappugospelin projektijohtaja Tom Himanen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Hyvä lipunmyyntitulos perustuu järjestäjien mukaan erityisesti laadukkaaseen esiintyjäkokonaisuuteen. Esiintyjälistalla on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon comeback-henkisiä keikkoja ja ulkomaisia esiintyjiä.

– Esimerkiksi Petran Suomen-comeback ja Terapian ainutkertainen encore-keikka ovat niitä, joita kuulee eniten ihmeteltävän. Joskus joutuu ihan vakuuttelemaan, että kyseiset yhtyeet ovat ihan oikeasti tulossa keikalle.

– Nuoret tuntuvat innostuvan erityisesti ulkomaisista Project 86:sta sekä Intohimosta, ja suunnilleen kaikki Juha Tapiosta, Himanen kertoo.

Sen lisäksi, että vuoden 2010 kävijämäärä on jo rikottu, tulee tämän vuoden tapahtuma järjestäjien mukaan lähes varmasti rikkomaan myös kaikkien aikojen kävijäennätyksen: Vuonna 2003 Vappugospelissa vieraili yhteensä 2 400 kävijää.

– Lipunmyynti tulee olemaan vielä kuukausia auki, ja myynti on perinteisesti kiihtynyt vapun lähestyessä. Edelleen jännitämme, joudummeko käännyttämään ihmisiä ovelta. Itse veikkaisin, että lopullinen kävijämäärä tulee olemaan noin 4 000, pohtii projektijohtaja.

Tapahtuman järjestää Gospel Sound Kouvola ry, joka on voittoa tavoittelematon, aattellinen yhdistys. Tapahtumaa järjestetään yhteistyössä Kouvolan evankelis-luterilaisen seurakunnan, Kouvolan helluntaiseurakunnan, Kouvolan vapaakirkon ja Kuusankosken evankelis-luterilaisen seurakunnan kanssa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie