Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vapaakirkkojen yhteinen teemapäivä Juhannuskonferenssin erikoisuus

 

Juhannusaaton lipunnostotilaisuus lukeutuu viisipäiväisen tapahtuman perinteisiin kohokohtiin. Suomen helluntaiseurakuntien kesätapahtumaa juhlitaan jälleen Keuruulla sijaitsevan Iso Kirja -opiston alueella. Kuva: Iso Kirja -opiston mediatiedotus

Perinteiseen kesäjuhlaan odotetaan tänäkin vuonna noin 30 000 vierailijaa. Ohjelmassa näkyvät niin Suomen 100-vuotisjuhlavuosi, reformaation 500-vuotismerkkivuosi kuin vapaakristillisten yhteisöjen yhteistyön 50-vuotisjuhlakin.

Noin 30 000 juhlavierasta perinteisesti kokoava helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi, joka järjestetään vuosittain Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella, tarjoaa juhlavuonna 2017 puitteet vapaakristillisten yhteisöjen yhteiselle kokoontumiselle juhannusaattona.

Yhteiskokoontumista on valmisteltu parin vuoden ajan ja ohjelmaan osallistuu edustajia kaikista vapaakristillisistä kirkoista. Liikkeiden yhteinen konferenssipäivä on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Koko viisipäiväisen Juhannuskonferenssin teemaksi on valittu ”Suomalainen usko”. Se on myös Suomen Evankelisen Allianssin juhlavuodelle valitsema teema.

– On todennäköistä, että Juhannuskonferenssista tulee Suomalainen usko -teemavuoden suurin yksittäinen tapahtuma, joka yhdistää kristittyjä monista eri herätysliikkeistä, arvioi konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Luterilaisen kirkon lisäksi uskonpuhdistukseen juontavat juurensa maamme monet vapaakristilliset vähemmistökirkot. Niistä vanhimmat ovat vaikuttaneet Suomessa 1800-luvulta lähtien. Vapaakristillisiä yhteisöjä ovat Adventtikirkko, Baptistikirkko, Helluntaiherätys, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko. Niihin kuuluvien seurakuntien piirissä on arviolta noin 80 000 henkilöä.

Monipuolista ohjelmaa

Konferenssin ohjelmassa on tilaisuuksia ja tapahtumia kaikenikäisille vieraille.

Esimerkiksi juhannusaaton ohjelma alkaa Lasse Heikkilän Suomalaisen messun juhlaversiolla. Iltapäivällä järjestetään reformaatioaiheinen keskustelufoorumi ”Uskonpuhdistuksen isät ja lapset” alustajana Baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva. Keskustelijoiden joukossa on muiden muassa kapteeni Saga Lippo Pelastusarmeijasta. Iltajuhlassa Parasta Suomelle musisoi tunnettu vapaakristillinen Chariots -kuoro ja big band ja puheen pitää Vapaakirkon johtaja Hannu Vuorinen.

Suurin juhlatunne koettaneen aattoillan perinteisessä lipunnostojuhlassa klo 18.00, kun siniristiliput nostetaan konferenssikentän salkoihin. Tilaisuudessa on mukana myös eduskunnan rukoustoiminnasta tunnettu kansanedustaja Antero Laukkanen sekä laulaja Nina Åström.

 

Lisätietoja: www.juhannuskonferenssi.fi