Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Vapaaehtoistyö tekee kirkosta elävän?

 

Taddelets Aberra opiskelee Metun raamattukoulussa ja valmistuu Mekanen Yesus -kirkon naistyöntekijäksi. Kuva: SLS/Taina Taskila.

Vapaaehtoistyön merkityksestä noussut keskustelu kirkossa saa näkökulman Etiopiasta.

Siellä Mekane Yesus -kirkon kasvuun löytyy monta syytä, joista yksi avaintekijä lienee vapaaehtoisten määrä.

Suomen Lähetysseuran tietojen mukaan kirkossa toimii peräti 267 500 vapaaehtoista.

Maailmassa on vielä ihmisryhmiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia. Lähetysseura kertoo verkkosivuillaan panostavansa voimakkaasti heidän tavoittamiseensa.

– Teemme työtä alueella, jossa asuu noin kuusi miljoonaa ihmistä. Vielä on paljon niitä, joita evankeliumi ei ole tavoittanut, kertoo teologian maisteri Taina Taskila, joka toimii Metun hiippakunnan seurakuntatyön neuvonantajana Länsi-Etiopiassa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Etiopian evankelinen Mekane Yesus -kirkko kasvaa vauhdilla. Vuodessa uusia jäseniä tulee 300 000 henkeä. Tämä tarkoittaa sitä, että seurakuntalaisia on nyt jo melkein 5,6 miljoonaa.

Kirkon kasvun yhtenä avaintekijänä pidetään suurta vapaaehtoisten määrää. Heitä onkin 267 500.

Vapaaehtoisille on annettu monia vastuutehtäviä. He johtavat jumalanpalveluksia ja saarnaavat siellä, missä ei ole pappeja paikalla. Lisäksi he toimivat diakoneina tai suntioina, laulukuoroissa, rukousryhmissä ja pyhäkoulunopettajina.

Vapaaehtoiset käyvät myös katsomassa sairaita, vievät evankeliumia lähiseuduille ja johtavat alueellisten pienryhmien kokoontumisia.