Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vanhemmuus on esillä Suomen Vapaakirkon kesäjuhlilla Hämeenlinnassa 29.6–1.7.

 

Vapaakirkon lasten ja nuorten toiminnan rikkaus on laajasti esillä kesäjuhlilla.

Kesäjuhlilla pureudutaan vanhemmuuden, lähimmäistyön ja lähetyksen ajankohtaisiin aiheisiin.
– Juhlat ovat yleisilmeeltään koko perheen juhlat. Juhlat on suunniteltu niin, että kaikenikäiset löytävät itselleen sopivaa tarjontaa, kesäjuhlaisäntä Arto Kortemaa toteaa.

Tasokas seminaaripäivä

Vapaakirkon kesäjuhlat järjestävät yhteistyössä Suomen Alfa-toimiston kanssa Alfa-seminaaripäivän perjantaina 29.6. Alfa- ja Avioliittokurssin syntyseurakunnassa (Holy Trinity Brompton, Lontoo) palvelevat Nicky ja Sila Lee sekä Euroopan Nuoriso-Alfa-koordinaattorina toimiva Jonathan Westerkamp vastaavat asiantuntevasta opetuksesta.
– Olen nähnyt käytännössä, miten ihmisten ja perheiden elämä muuttuu, kun he ovat käyneet Alfa-kurssin, osallistuneet Avioliittokurssille tai Isän ja äidin kurssille. Näin Jumalan valtakunta tulee todeksi meille jokaiselle, Suomen Alfa-koordinaattori Helena Lintinen toteaa.
– Suomalaisissa perheissä on juuri nyt tilaus vanhemmuuskurssille. Nicky ja Sila Leen kehittämät Isän ja äidin kurssit tarjoavat käytännön työvälineitä eri-ikäisten lasten kasvatushaasteissa, perheneuvoja Saara Kinnunen linjaa.
Vanhemmuus on erityisesti esillä Nicky ja Sila Leen johdolla lauantaiaamupäivän Vanhemmuusseminaarissa.

Kauaskantoinen päätös

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kesäjuhlien yhteydessä on Suomen Vapaakirkon vuosikokous. Tällä kertaa esillä on vuosikokousasioiden lisäksi esitys Hangossa sijaitsevan Suomen teologisen opiston ja Hämeenlinnassa sijaitsevan Vapaakirkkokeskuksen yhdistämisestä Tampereelle.

Valinnanvaraa

Juhlaohjelmassa on rinnakkaistilaisuuksia, puhetta, musiikkia ja toimintaa. Lastentarha, junnuikäisten ohjelmatarjonta sekä nuorten SummerHOPE ovat huolellisesti kullekin ikäryhmälle suunniteltuja kokonaisuuksia.
– Vapaakirkon kansainväliseen työhön voi tutustua monipuolisesti. Lähetysjuhlan, lähetysseminaarin ja Islam-seminaarin antia voi vielä täydentää juhlanäyttelyssä, missä on esillä muutakin vapaakirkollista toimintaa, Arto Kortemaa muistuttaa.

Juhlakonsertti

Hämeenlinnassa juhlitaan tänä vuonna myös 50-vuotiasta Päivä Osakeyhtiötä. Päivä järjestää juhlavuoden kunniaksi konsertin lauantai-iltana. Päivän myyntinäyttelyssä on esillä uutta ja vanhempaa tuotantoa sekä myös muitten kustantajien tuotteita.

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlaperinne on alkanut vuonna 1915. Tuolloin pidettiin ensimmäiset nuorisojuhlat Lahdessa. Ensimmäiset kesäjuhliksi kutsuttavat juhlat pidettiin vuonna 1971 Jyväskylässä, kun nuorisojuhlat ja Vapaakirkon vuosikokouksen yhteydessä pidetyt vuosijuhlat yhdistettiin. Vuosijuhla-perinne on alkanut jo 1800-luvun lopulla.
Tänä vuonna kesäjuhlien teema on ”Tulkoon valtakuntasi”.

http://www.hmlvapis.fi/kesajuhlat/

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024