Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vangittu iranilaispastori aloitti syömälakon poikiensa oikeuksien puolesta

 

Youcef Nadarkhani kahden poikansa Danielin (oikealla) ja Yoelin kanssa ennen pidätystä. Kuva: Article 18.

Kristityn pastorin Youcef Nadarkhanin pojat ovat joutuneet vaikeuksiin koulussa kristinuskon tähden.

Iranilainen pastori Youcef Nadarkhani aloitti syömälakon 23. syyskuuta protestoidakseen poikiensa koulunkäynnin esteitä vastaan, uutisoi kristillinen ihmisoikeusjärjestö Christian Solidarity Worldwide (CSW). Nadarkhani kärsii kymmenen vuoden vankeusrangaistusta Evinin vankilassa Teheranissa.

Nadarkhanin 15-vuotias Yoel-poika sai kuulla 23. syyskuuta, että hän ei voi palata kouluun, sillä hän ei ole suorittanut islamin opintojaan. Vanhempi poika Daniel, 17, puolestaan on jäänyt vaille koulun päästötodistusta (school report card), joka mahdollistaisi pääsyn korkeammalle kouluasteelle. Tämä tapahtui huolimatta vuoden 2017 oikeuden päätöksestä, joka salli Danielin jatkaa koulunkäyntiään siten, ettei hän islamin opintoja suorittaessaan osallistuisi uskonnonharjoitukseen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

CSW:n mukaan uskonnollisiin vähemmistöihin kuuluvat, kristityt mukaan lukien, ovat tavallisesti vapautettuja islamin opetuksesta, mutta viranomaiset pitävät kristinuskoon kääntyneiden lapsia muslimeina.

Kirjeessään vankilaosastonsa viranomaisille Nadarkhani kertoo, että hänen päätöstänsä aloittaa syömälakko motivoi ”välttämättömyys puolustaa lapsiani kristittyjen vähemmistön jäseninä, jotka ovat joutuneet viranomaisten syrjimiksi.”

Pastori Youcef Nadarkhani pidätettiin ensimmäistä kertaa kotikaupungissaan Rashtissa lokakuussa 2009, kun hän kyseenalaisti muslimimonopolin iranilaislasten uskontokasvatuksessa. Hänet vapautettiin syytteistä syyskuussa 2012. Toukokuussa 2016 Nadarkhani pidätettiin uudelleen kolmen muun kristityn kanssa. Kesäkuussa 2017 heidät tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan ”toiminnasta kansallista turvallisuutta vastaan johtamalla kotikirkkoja ja edistämällä sionistista kristinuskoa.”

 
artikkelibanneri Uusi Tie