Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Uusi ilmiö Lähi-idässä – juutalaiset tukevat vainottuja kristittyjä

 

Lähi-idässä on havaittavissa verrattain uusi ilmiö. Juutalaiset ovat nousseet puolustamaan ja tukemaan Lähi-idän vainottuja kristittyjä. Myös pääministeri Benjamin Netanjahu on puhunut vainottujen kristittyjen puolesta.

Läpi historian juutalainen kansa on joutunut kokemaan eriasteista vainoa ja syrjimistä kristillisen kirkon taholta. Siksi onkin ihme, että juutalaisten joukosta nousee nyt ääniä vainottujen kristittyjen puolesta. Kyseessä on epäilemättä kiitollinen reaktion tukeen, jota kristityt ihmiset ympäri maailmaa – erityisesti Afrikassa – osoittavat Israelia kohtaan. Asiasta uutisoi Israel Today -lehti.

Israelin hallitus isännöi vastikään pidettyä kristittyjen toimittajien kokousta Jerusalemissa. Tapaus oli laatuaan ensimmäinen. Pääministeri Benjamin Netanjahu puhui tilaisuudessa iranilaisten ja syyrialaisten vainottujen ja ahtaalla olevien kristittyjen puolesta. Netanjahu totesi puheessaan, kuinka kristittyjä on näissä maissa brutaalisti kidutettu ainoastaan sen vuoksi, että he harjoittavat uskoaan. ”Jotkun maailman johtajista haluavat ummistaa silmänsä tältä sorrolta ja haluavat lepytellä Irania, mutta minä en kuulu siihen joukkoon”, Netanjahu sanoo Israel Today -lehden sivulla.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.