Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Uskovia kristittyjä mitalijahdissa yleisurheilun MM-kisoissa Budapestissa

 
Wayde van Niekerk näyttää peukkua.

Wayde van Niekerk on kuntoutunut vakavan loukkaantumisen jälkeen ja tavoittelee jälleen menestystä MM-kisoista. Hän on yksi kisoissa mukana olevista uskovista kristityistä. KUVA: WIKIMEDIA COMMONS

Parhaillaan käynnissä olevissa Budapestin MM-kisoissa nähdään lukuisia uskovia urheilijoita.

Lehtijutut ja sosiaalinen media paljastavat, että parhaillaan käynnissä olevissa Budapestin MM-kisoissa nähdään lukuisia uskovia kristittyjä radalla ja kentällä.

Vain 19-vuotiaana yhdysvaltalainen Athing Mu voitti kilpasiskonsa Tokion olympialaisissa naisten 800 metrillä. Hänelle juokseminen on yksi tapa ilmaista uskoa. Jumala on antanut hänelle lahjan, jolla hän haluaa kunnioittaa Jumalaa. ”Jeesuksen seuraajina meidän tärkein tavoitteemme on elää Jeesuksen kuvina maailmassa”, Mu julisti vuonna 2021 Sports Spectrum -lehdessä.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Toinen amerikkalaistähti, maailmanennätysnainen Sydney McLaughlin nähdään Budapestissä aitojen sijaan 400 metrin sileällä. Instagramissa hän kirjoitti olympiavoittonsa jälkeen: ”En ole koskaan nähnyt Jumalan epäonnistuvan elämässäni. Enkä kenenkään elämässä. Vaikka en ehkä voita jokaista kilpailua tai saa kaikkia sydämeni toiveita, se ei tarkoita, että Jumala olisi epäonnistunut. Hänen tahtonsa on täydellinen.”

Yleisurheilukansa on tänä kesänä iloinnut myös 400 metrin maailmanennätysmiehen paluusta huippukuntoon. Rion olympialaisista muistetaan Wayde van Niekerkin käsittämättömän ajan lisäksi finaalin kengät, joissa luki suomennettuna: ”Jeesus olen kokonaan sinun, käytä minua.”

Juoksijoista myös muun muassa Marie-Josee Talou ja jamaikalaiset menestyneet konkarit Yohan Blake ja Shelly-Ann Fraser-Pryce säännöllisesti kertovat uskostaan somessaan. Huippuaituri Kendra Harrison julistaa myös Twitter-esittelyssään rohkeasti: ”Rakastan Jeesusta.”

Urheilu ei ole elämän tärkein asia

Iltalehti on myös hiljattain kertonut kahdesta hyppylajien uskovaisesta. Korkeushypyn olympiamitalisti Nicola Olyslagers totesi, että Jumala on hänen elämänsä ykkösasia ja ”Jumalan päästäminen vartaloon oli kuin sähköisku, jonka myötä elämä muuttui mustavalkoisesta värikkääksi”. Iltalehti kirjoitti myös suomalaisen seiväshyppääjä Juho Alasaaren uskosta. ”Se on suuri asia elämässäni”, seiväslupaus todisti.

Uuden Tien haastattelussa Juho Alasaari kertoo uskon laittavan asiat elämässä oikeaan tärkeysjärjestykseen: ”Ei sitä [urheilua] pidä ottaa liian tosissaan. Se on hauskanpitoa ja mukavaa hommaa. Kyllä siitä hyvän fiiliksen saa, jos pärjää. Mutta vain Jumala antaa merkityksen elämälle. Hänen takiaan olemme ylipäänsä olemassa.”

Tämä artikkeli on julkaistu alunperin Uusi Tie -lehdessä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet